Zorlu Mücadeleyi Cimbom Kazandı , Adanaspor: 0 Galatasaray: 1

Süper Lig'in 9. haftasında Adanaspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, turuncu beyazlıları, Brumanın golü ile geçmeyi başardı. İşte maçın özeti.

Yayınlanma:
Zorlu Mücadeleyi Cimbom Kazandı , Adanaspor: 0 Galatasaray: 1

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında bugün Adanaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. 

Adana 5 Ocak Fatih Terim stadyumunda saat 19.00' da başlayan karşılaşma, deplasman ekibi Galatasaray'ın 1-0' lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarsında bulduğu golle rakibini devirmeyi başaran sarı kırmızılılar, bu galibiyet ile puanını 20' ye çıkartarak zirve yarışından kopmama adına önemli bir üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. İşte maçın ayrıntıları.

İlk 11'ler

Adanaspor: G. Karacic, Vierra, Ramos, Digao, Renan, Tevfik, R. Fogiunho, Koman(Dk.88 Emre Uğur), Roni(Dk.70 Ahmet Dereli), Bekir, Edgar(Dk.78 Magaye)

Galatasaray: Muslera, Chedjou, Carole, Semih, Sabri, Yasin(Dk.60 Sinan), Selçuk, Bruma, Tolga(Dk.60 De Jong), Eren Derdiyok, L. Podolski(Dk.83 Josue x)

Gol ve Kartlar

Gol: Dk.71 Bruma (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Chedjou, Tolga, Selçuk (Galatasaray), Renan Diniz, Renan Foginho, Bekir (Adanaspor)

Maç Özeti

Dakika 5: Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip Galatasaray oldu. Maçın henüz başlarında Adanaspor savunmasının hatası sonucu topu ayağında bulan Podolski, sağ kanattaki Yasin'i gördü. Yasin topla buluşur buluşmaz vuruşuna yaptı, ancak topu kaleci uzaklaştırdı.

Dakika 12: Adanaspor bu dakikada gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Tevfik, şutunu attı. Ancak top, Semih'ten döndü.

Dakika 26: Adanaspor'da Edgar, ceza sahası içine hızla ilerleyerek topu taşıdı. Ceza sahasına girer girmez şutunu çekti, ancak top auta çıktı. İlk yarının kalan dakikalarında tehlikeli pozisyon yaşanmayınca karşılaşmanın ilk yarsı golsüz berabere sonuçlandı.

Dakika 51: Adanaspor'da Koman, Tevfik'i topla buluşturdu. Topla buluşur buluşmaz şutunu çeken Tevfik, Muslera engeline takıldı.

Dakika 71: Köşe vuruşu kazanan Galatasaray'da topun başına Selçuk geçti. Selçuk'un ceza sahası içine ortasında defans, topu uzaklaştırdı. Ancak top Bruma'nın önünde kaldı ve bu oyuncunun sert şutunda top ağlarla buluştu. 0-1

Dakika 79: Ceza sahası dışında frikik yakalayan Galatasaray'da topun başına, duran topların usta ismi Selçuk İnan geçti. Selçuk'un düzgün vuruşunda kaleci Karaciç başarılı oldu ve topu kornere çeldi.

Dakika: 90+3: Adanaspor için belkide maçın en net pozisyonunu Magaye harcadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Magaye, kötü bir vuruş çıkarınca savunma topu uzaklaştırmada zorluk çekmedi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 1-0' lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.