Zuhal Topal'la'dan evlilik programlarının kapatılması sonrası ilk açıklama

Zuhal Topal'la programının yapımcısı, evlilik programlarının kapatılması ile ilgili kararın alınmasının ardından sessizliğini bozdu. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Zuhal Topal'la'dan evlilik programlarının kapatılması sonrası ilk açıklama

Önceki akşam yayımlanan son KHK'lar ile uzun süredir Türkiye gündeminde konuşulan ve toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki ile karşılanan evlilik programlarının yasaklanması kararı alındı. Bu kararın alınması başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda tartışma konusu oldu.

Vatandaşların büyük bir çoğunluğu, bu kararı yerinde bulurken, bazı sosyal medya kullanıcıları da bu programların kapanmasına tepki gösterdi.

Evlilik programlarının yasaklanması kararının ardından sessizliğe bürünen program yapımcıları, konu ile ilgili ilk gün sessiz kalmıştı. Karar sonrasında beklenen açıklama geldi ve Zuhal Topal'la programının yapım şirketinden bir açıklama geldi. Sözcü'de yer alan habere göre yapılan açıklamada evlilik programlarının kapatılması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Şu an Zuhal Topal Kıbrıs'ta bulunmaktadır. Pazartesi (yarın) öğle saatlerinde İstanbul'da olacak ve bir fikir alışverişinin ardından gerekli açıklamalar yapılacaktır. Zuhal Topal, Star TV'de hafta içi her gün ekrana gelen Zuhal Topal'le programının sadece sunucusudur. Bir karar alınacaksa bu yapımcı ve kanal yöneticilerinin inisiyatifindedir. Eğer KHK ile evlilik programları yasaklandıysa zaten bu konuda yapılacak bir şey kalmıyor."

KHK'da Yer Alan Hüküm

Yayımlanan KHK'da şu ifadelere yer verildi: “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz”

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.