18-65 Yaş Arasındaki Kişilere Müjdeli Haber! 1250 TL Nakit Yardım Yapabilir! İhtiyaç Sahiplerine 12 Ay Boyunca Ödenecek! Mutlaka Başvurun!

18-65 yaş arası 1.250 lira maddi yardım! İhtiyaç sahipleri, PTT'den tam bir yıl maaş benzeri bir ödeme alıyor. Başvuru sahipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlara e-Devlet kapısı veya SYDV'ler...

Yayınlanma:
18-65 Yaş Arasındaki Kişilere Müjdeli Haber! 1250 TL Nakit Yardım Yapabilir! İhtiyaç Sahiplerine 12 Ay Boyunca Ödenecek! Mutlaka Başvurun!

18-65 yaş arası 1.250 lira maddi yardım! İhtiyaç sahipleri, PTT'den tam bir yıl maaş benzeri bir ödeme alıyor. Başvuru sahipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlara e-Devlet kapısı veya SYDV'ler aracılığıyla hızlı bir şekilde başvurabilirler. Ek olarak belirtilmesi gereken başka bir konu ise sosyal yardım kapsamında verilen para miktarı tamamen hane gelirine göre değişmektedir.

Başvuran Herkese Ödeme Yapılacak

Düşük gelirli bireyler, devletin bu kişilere sunduğu yardımlardan yararlanabilir. 12 aylık vade boyunca en az 850 lira, en fazla 1.250 lira ödeme yapılıyor. Nitelikli ailelere sağlanan yardımın miktarı hanenin ortalama aylık gelirine göre net bir şekilde belirlenir. Sosyal yardım, gıda, barınma, sağlık ve eğitim dahil olmak üzere çok çeşitli alanları da içerebilir.

Hanenin Kişi Başına Düşen Geliri Çok Önemli

Gelire göre değişen yardımlardan yararlanabilmek için hanenin kişi başına düşen gelirinin net bir şekilde hesaplanması gerekir. Ayda 450 lira ve altında kazananlar 1.250 lira yardım almaya hak kazanıyor. Geliri 450 TL ile 911,15 TL arasında olan vatandaşlara 1.100 TL tutarında nakit yardım yapılacak. Ayda 911,15 ile 1372,30 lira arasında kazananlar 950 lira yardım almaya hak kazanıyor. Bir kişi, geliri 1372,30 ile 1833,45 lira arasında ise 850 lira destek alabiliyor.

‘Aile Destek Programı’ adı verilen programa başvuru için çeşitli şartlar bulunuyor. Başvuru yapacak kişinin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekecek. Yardım için Mavi Kart sahipliği de aranacak. Destekler 12 ay boyunca hesaplara ödenecek ve PTT’den kimliklerle çekilebilecek. E-Devlet veya SYDV’ler aracılığıyla başvuru yapılabilecek. Yardımı onaylanan kişiler SMS ile bilgilendirilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.