Atatürk, Selçuk ve Çukurova Üniversitesini Kazananlar Nasıl Kayıt Yapılacak?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, yerleştikleri üniversiteleri araştırmaya başladı. Peki Çukurova, Atatürk ve Selçuk Üniversitesini kazananlar kayıtlarını nasıl yapacak? Kayıt esnasında istenen evraklar nelerdir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Atatürk, Selçuk ve Çukurova Üniversitesini Kazananlar Nasıl Kayıt Yapılacak?

Önceki gün açıklanan LYS tercih sonuçlarının ardından bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, üniversitelerinin yerlerini araştırmaya başladı. Bunların başında ise Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversiteleri yer aldı.

Yerleşim alanı bakımından Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesini kazanan adaylar, Üniversitelerin yerlerini araştırmaya başladı.

Atatürk Üniversitesi

1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversite, Türkiye'nin en eski yedinci üniversitesidir. Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'dır.  Açık adresi ise Atatürk Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, 25030 Yakutiye/Erzurum'dur.

Üniversiteyi kazanan adaylar üniversite rektörlük öğrenci işlerine başvuru yapacaklardır.

Selçuk Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Şemsi Tebrizi Mah. Ankara Cad. No:6 Posta Kodu:42030 Karatay-Konya

Selçuk Üniversitesi , Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Selçuklu-Konya / TÜRKİYE

Adresleri yukarıda olan Selçuk Üniversitesi,  1975 yılında Konya'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Rektörü ise Prof. Dr. Mustafa Şahin'dir.

Çukurova Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi, Adana şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta Seyhan gölü kıyısındaki kampüsünde eğitim-öğretim veren bir devlet üniversitesidir. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'dır. Açık adresi ise şu şekildedir:

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü 01330 Balcalı, Sarıçam / ADANA

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yükseköğretim programlarından birini kazanan adaylar için 14-18 Ağustos tarihleri arasında kayıtlar alınacak. Kayıtlar için gerekli evraklar ve diğer bilgilere ulaşmak için lütfen TIKLAYIN

Eğitim haberlerinden, gündem haberlerinden, üniversite haberlerinden, gelişmelerden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.