E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapmanız Yeterli! Çocuğu Olan Alabilecek! Bu Yardımı Kaçıran Çok Üzülür!

Başvuru gereklilikleri ve ödeme bilgileri sıklıkla paylaşılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı SED ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yanık, sosyal medya hesaplarından SED ödemelerinin dar...

Yayınlanma:
E-Devlet Üzerinden Başvuru Yapmanız Yeterli! Çocuğu Olan Alabilecek! Bu Yardımı Kaçıran Çok Üzülür!

Başvuru gereklilikleri ve ödeme bilgileri sıklıkla paylaşılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı SED ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yanık, sosyal medya hesaplarından SED ödemelerinin dar gelirli çiftlere yapılmaya başladığını söyleyerek yardım ödemelerinin detaylarını açıkladı.

Bakan Yanık Açıklama Yaptı

Bakan Derya Yanık, çocukların maddi nedenlerle evlerinden çıkamamalarını sağlamak amacıyla SED desteği, ailelerin ağırlıkta olduğu sosyal hizmet modeli ve buna yönelik bir araştırma hazırlanıp hayata geçirildiğini açıkladı.

Yanık, "SED hizmetimizle, maddi nedenlerle ailelerinden alınması gereken çocuklarımızın büyümesini engellemek için uğraşan ailelerin bütünlüğünü korumaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi aileler çocuklarının eğitimi dahil diğer tüm ihtiyaçlarını SED ile karşılayabilirler. SED nakit yardımının ötesine geçer. SED'e kayıtlı tüm çocuklara ayrıca sosyal ve kültürel etkinlikler sunulur. Onlar için çeşitli etkinlikler planlıyoruz ve kültürel ve sosyal gelişimlerini teşvik ediyoruz” açıklamasını yaptı. Ek olarak Bakan Yanık'a göre SED hizmetlerinden eksiksiz bir şekilde yaklaşık 160.000 çocuk yararlandı.

SED Yardımı Nedir ve Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yıllardır uygulanan SED desteği yoksul veya muhtaç ailelerin çocukları bağımsız hale gelene kadar ailelere sağlanan mali ve psikososyal desteği ifade eder. Bu, ailelerin ve çocuklarının maddi desteğe ek olarak psikososyal destek aldıkları anlamına gelir. SED Desteği; Geçici Mali Yardım ve Geçici Mali Yardımı içerecek şekilde yapılır. Geçici mali yardım; yılda bir veya iki kez, ancak her ay belirli bir süre için düzenli mali yardım sağlanır. İlkokul, lise, üniversite eğitim, beslenme ve sağlık alanlarındaki çocukların asgari ihtiyaçlarını karşılayan SED desteği, Psikososyal destek ve danışmanlık hizmetlerini de kapsar. SED başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecektir. Şahsen veya il müdürlüğüne veya sosyal yardım dairesine başvurarak da yapılabilir. Başvuru sırasında dilekçe, TC kimlik beyanı, sağlık belgesi, gerekirse öğrenci kimliği, mesleki eğitim kursuna başvurduğunuzu kanıtlayan belgeler gereklidir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.