Geceleri Muz Tüketiminin Faydaları Araştırmasında Ortaya Çıktı

Muzun en lezzetli ve faydalı meyveler arasında olduğu biliniyor. Ancak gece tüketilmesinin vücuda olumsuz etkileri olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Yayınlanma:
Geceleri Muz Tüketiminin Faydaları Araştırmasında Ortaya Çıktı

Sağlıklı bir vücut için, dengeli şekilde meyve tüketmek tüm uzmanlar tarafından tavsiye edilir.Peki meyveler arasında en lezzetli ve faydalılardan biri olduğu kabul edilen muz, hangi saatte tüketilmeli? Uzmanlar, oldukça geç saatlerde tüketilen muzun vücutta yarattığı olumlu etkilerin şaşırtıcı boyutlarda olduğuna dikkat çekerek, herkesin gece yatmadan önce muz tüketmesi gerektiğini belirtti.

Neden Yatmadan Önce Muz Yemelisiniz?Her şeyden önce muz, vücutta sevinç hormonu serotonine dönüştürülen esansiyel amino asit triptofanı içerir. Stres hormonu kortizol düzeylerini düzeltir ve uyku kalitesini artırır. Bu nedenle yatmadan kısa bir süre önce tüketilen muz, hem sağlıklı bir uykuya hem de vücuttaki yenilenmenin kusursuz şekilde gerçekleşmesine katkı sağlamakta.Muzun yanı sıra hayvansal ürünlerde (karaciğer, peynir), fındıkta, karabuğdayda ve makarnada triptofan bulunur. Ayrıca muz, uyku hormonu melatoninin bitki analoğu açısından da zengindir.

Tüm bu faydalarının yanı sıra triptofan, pirinç, domates, kiraz, mısır, turp, kuru üzüm, havuç, maydanoz, arpa, fındık ve incirde de bol miktarda bulunur.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.