InstaDeep Yapay Zeka Şirketi BioNTech Tarafından Satın Alındı

Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden olan Alman BioNTech, Birleşik Krallık merkezli olan yapay zeka şirketi InstaDeep’i 680 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alım, bilim ve teknoloji dünyasında geniş yankı...

Yayınlanma:
InstaDeep Yapay Zeka Şirketi BioNTech Tarafından Satın Alındı

Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden olan Alman BioNTech, Birleşik Krallık merkezli olan yapay zeka şirketi InstaDeep’i 680 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu satın alım, bilim ve teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Covid-19 pandemisi sırasında tüm dünyanın yakından tanıdığı BioNTech, geliştirmiş olduğu mRNA aşısıyla pandeminin durmasında önemli rol oynamıştı. Milyonlarca insanın hayatını kurtaran şirketin CEO’sunun bir Türk olması ise ülkemiz adına farklı bir gurur kaynağıydı.

BioNTech, pandemi sonrasında araştırmalarına devam edeceğini açıkladı. Gates Vakfı desteğiyle sıtma ve verem aşılarının laboratuvar testlerine başlayacaklarını duyurdular.

Alman ilaç devi, yapmış olduğu bu açıklamaların ardından ise yapmış olduğu ilginç bir satın alım ile yine gündeme geldi. Tunus kökenli olmasına karşın Birleşik Krallık merkezli yapay zeka teknolojileri şirketi olan InstaDeep’i aldığını açıkladı.

instadeep biontech satın alma

Şirketin yapay zeka teknolojilerini hangi alanda kullanacağı ise bu noktada ilk merak edilen hususlardan biri oldu.

BioNTech’in En Önemli Yatırımlarından Biri InstaDeep Oldu

InstaDeep, 2014 yılında kurulan Ocak ayında 100 milyon dolarlık bir yatırım almayı başaran bir şirkettir. Büyük yapay zeka şirketleri arasında yer alan InstaDeep, özellikle enerji, lojistik ve biyoloji alanlarında yapay zeka üretiyordu.

Potansiyeli yüksek olduğu kabul edilen şirketler arasında yer alan InstaDeep, BioNTech tarafından 680 milyon dolar karşılığında satın alındı. BioNTech’in yapay zeka teknolojilerini, ilaç geliştirme süreçlerinde kullanması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.