Papua Yeni Gine Kinası 8.59 Türk Lirasına Yükseldi

Türk lirası karşısındaki değeri hızla artan Papua Yeni Gine Kinası, geçtiğimiz yıl yapılan Genel Seçimler sonrasında yükselmeye devam ediyor. 6 liradan başlayarak değer kazanan kina, son olarak 8 lira 59 kuruşa kadar çıktı. Bu durum, Papua Yeni Gine Kinası'nın Türk lirası karşısındaki değerinin artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Yayınlanma:
Papua Yeni Gine Kinası 8.59 Türk Lirasına Yükseldi

Papua Yeni Gine Kinası'nın Türk lirası karşısındaki değeri geçtiğimiz yılda yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Genel Seçimler sonrasında gündeme oturan ve 6 liraya kadar yükselen kina, son olarak 8 lira 59 kuruşa kadar çıktı. Bu durum, Türk lirası karşısında Papua Yeni Gine Kinası'nın değer kazanmaya devam ediyor.

Papua Yeni Gine'de kabile hayatının hala devam ettiği bir ortamda, Haziran 2023'te 1 Kina, 6,59 Türk Lirası'ndan işlem görüyordu. Ancak geçen sene içinde Papua Yeni Gine Kinası'nın değeri artarak 8 lira 59 kuruşa kadar yükseldi. Son bir yılda Türk Lirası'nın Papua Yeni Gine Kinası karşısında yaklaşık 2 lira değer kaybettiği görülüyor.

Papua Yeni Gine, Yeni Gine Adası'nın doğu kısmında yer alıyor ve dünya üzerinde kültürel çeşitliliğin en yoğun olduğu bölgelerden biri olarak biliniyor. Ülkede 800'den fazla yerli dil konuşuluyor ve yüzlerce farklı kabile bulunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.