PTT Sosyal Yardım Başvuruları Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır?

Bu nedenle, ülkemiz genelinde birçok ev şu anda ekonomik sorunlar ve maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu duruma cevaben ülkenin en nüfuzlu büyükleri, milletin mali sıkıntıya girmemesi için bir sosyal yardım projesi yürütme sorumluluğunu...

Yayınlanma:
PTT Sosyal Yardım Başvuruları Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır?

Bu nedenle, ülkemiz genelinde birçok ev şu anda ekonomik sorunlar ve maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu duruma cevaben ülkenin en nüfuzlu büyükleri, milletin mali sıkıntıya girmemesi için bir sosyal yardım projesi yürütme sorumluluğunu üstlenerek bir proje oluşturdular. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre, başvuruda bulunan ve maddi sıkıntı yaşayanlara belli bir miktar yardım yapılacak.

Sosyal Yardım Başvurusu Nedir?

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sosyal yardıma başvurabilir. Bu yardımdan yararlanabilmek için herhangi bir yere başvuruda bulunma veya belediye binasını ziyaret ederek form doldurma zorunluluğu yoktur. Buna rağmen sadece e-devlet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Devlet işsizlere Sosyal Yardım Uygulama programı aracılığıyla belirli bir miktar para vererek kendi mali yükünü kısmen de olsa azaltabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvurularınızın doğruluğunu onayladıktan sonra gerçekten ihtiyacınız varsa bu yardıma hak kazanırsınız.

Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım başvuruları sadece e-devlet portalı üzerinden online olarak yapılabilecektir. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. İçişleri Bakanlığı Sosyal Yardım başvuru formunu doldurmak için araştırma yapmalısınız. O linkten e-devlete giriş yapın. Halihazırda bir e-devlet şifreniz yoksa, ikamet ettiğiniz yere en yakın PTT şubesine giderek 5 ile 10 Türk Lirası arasında cüzi bir ücret ödeyerek e-devlet şifresi alabilirsiniz. E-devlete giriş yapmak için önce TC kimlik numaranızı, ardından belirlemiş olduğunuz şifreyi giriniz. Giriş yaptıktan sonra size otomatik olarak atanan ekranda “Başvuruya Git” butonu çıkacaktır. Başvuruya Git butonuna tıkladıktan sonra istenen bilgileri girerseniz başvurunuz yapılmış olacaktır.

Sosyal Yardım Başvuru Formu

Sosyal yardım başvuru formunun içeriğinde başvuru sahibi hakkında bazı bilgiler aranır. Başvuruda gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurmazsanız başvurunuz kesinlikle kabul edilmeyecektir. Size kolaylık sağlamak için, aşağıdaki başvuru formundaki bazı verileri sağladık. Bunlar:

  • Başvuranın adı ve soyadı ile TC kimlik numarası
  • Kişinin ebeveynlerinin adları, doğum tarihi ve annesinin kızlık soyadı
  • Medeni hali ve ikamet yeri
  • Şahıs için adres bilgileri
  • Varsa eşin kimliğine ilişkin bilgiler
  • İletişim bilgileri
  • Seçtiğiniz yardım türü

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.