Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOFED açıkladı

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, oldukça büyük sayıda artış gösteren otobüs fiyatları için, yaz aylarından bu yana otobüs bilet fiyatlarında bir artış yapmadıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde yeni bir tarife beklentisinin...

Yayınlanma:
Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOFED açıkladı

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, oldukça büyük sayıda artış gösteren otobüs fiyatları için, yaz aylarından bu yana otobüs bilet fiyatlarında bir artış yapmadıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde yeni bir tarife beklentisinin olmadığını ve otobüs bilet fiyatlarının sabit kalarak zamlanmayacağını açıkladı.

Birol Özcan, bilet fiyatları konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında %50 kapasiteyle hizmet verdiklerini, vakaların azalmasıyla %100 kapasiteyle hizmete döndüklerini belirtti. 

TOFED Genel Başkanı Özcan, “Pandemiden önce otobüs sefer sayılarımız günlük 2 bindi. Bu sayı daha sonra çok düştü. 2022 yılında ise günlük otobüs sefer sayımız arttı. İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda 2022’de günlük sefer sayımız 1170 oldu. Ancak 2023 yılı biraz durgun başladı.” dedi.

Otobüs biletlerine bu yıl zam yapılmayacak

Otobüs biletlerine bu yıl zam yapılmayacak

Önümüzdeki günlerde Sömestr tatili, Ramazan Bayramı ve yaz tatiliyle beraber şehirlerarası otobüs yolculuğunun daha da artması bekleniyor. Bun nedenle, otobüs bilet fiyatlarında bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Birol Özcan, sefer sayılarının azalmasına rağmen otobüs firmalarının iyi para kazandığını belirtti. Buna ilişkin olarak, “Batıdaki firmalar doğudaki firmalara göre biraz daha fazla para kazandı. Yaz ayından beri bilet fiyatlarda bir artış yapmadık.'' ifadelerini kullandı. 

Uzun zamandır bilet fiyatlarının sabit olduğunu belirten Özcan, 2023 yılı için yeni bir tarife değişikliğine gitmeyeceklerini duyurdu. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.