TCMB'den Tarihi Döviz Alımı: Geçen Hafta 11 Milyar Dolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta toplamda 11 milyar dolarlık rekor düzeyde döviz alımı gerçekleştirdi ve böylece net uluslararası rezervlerini güçlendirdi.

Yayınlanma:
TCMB'den Tarihi Döviz Alımı: Geçen Hafta 11 Milyar Dolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın analitik bilanço verilerine dayanarak yapılan tahminlere göre, TCMB geçtiğimiz hafta tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Salı günü yapılan 4 milyar dolarlık alım ile başlayan süreç, hafta genelinde 11 milyar dolara ulaştı. Bankacıların hesaplamalarına göre, TCMB'nin net rezervi swap hariç 9.8 milyar dolar artış gösterdi. Bu gelişme, net rezervdeki toplam iyileşmeyi son beş haftada 27 milyar dolara taşıdı. Ayrıca, Merkez Bankası'nın TL likidite koşullarını bozmadan attığı adımlar, uluslararası rezerv kazanımlarının etkisini sınırlı tutuyor.

merkez-bankasi.jpg

Yabancı ilgisi son dönemde ivmelendi

Yabancı yatırımcıların ilgisi ise son dönemlerde artış gösteriyor. İşlemciler, özellikle swap piyasasında belirginleşen bu ilginin, Londra swap kısıtlamalarının hafifletilmesi sürecini hızlandırabileceğine dikkat çekiyor. TL cinsi tahvil piyasasında da yabancı ilginin arttığı gözlemleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.