Türk Oyun Dünyası Bilişim Vadisinde Bir Araya Gelecek

DIGIAGE Uluslararası Kış Kampı’nın yapılacağı tarih ve etkinliklere dair detaylar belli oldu. 8-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyurulan kampta, yapılacak farklı etkinliklerle oyun geliştiricilere önemli avantajlar...

Yayınlanma:
Türk Oyun Dünyası Bilişim Vadisinde Bir Araya Gelecek

DIGIAGE Uluslararası Kış Kampı’nın yapılacağı tarih ve etkinliklere dair detaylar belli oldu. 8-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyurulan kampta, yapılacak farklı etkinliklerle oyun geliştiricilere önemli avantajlar sağlanacak.

Bilişim Vadisi, Türkiye’nin Silikon Vadisi olma hedefiyle yola çıkmıştı. Bu kapsamda Bilişim Vadisinin önümüzdeki günlerde çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE) Uluslararası Kış Kampı 2023 etkinliklerinin 8 Şubat ile 14 Şubat arasındaki günlerde yapılacağı öğrenildi. Etkinlikler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesi altında gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan etkinlikler, bilişim dünyasının bir araya gelmesini sağlayacak. Film ve animasyon yapımcıları, oyun tasarımcıları, yazılımcılar ve bu dünyada yer alan diğer grupların etkileşime girmesi hedefleniyor.

türk oyun dünyası

Etkinlik kapsamında 50 farklı ilden katılımcılar bir araya gelecek. Amatör ekiplerin burada şirketleşme yolunda önemli adımlar atması bekleniyor. Yapılacak olan DIGIAGE Uluslararası Kış Kampının Türk Devletleri Teşkilatı, Dışişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmesi bekleniyor.

Etkinliğe Online Olarak da Katılım Mümkün Olacak

Kış kampında gerçekleştirilecek etkinliklere toplamda 300’den fazla katılımcının katılması bekleniyor. Etkinliğe gelme imkanı bulamayanlar ise online ortamda etkinliği takip edebilecek.

Etkinliğe katılanların %83’ünün geçmişte birbirini tanıdığı ifade edildi. Ayrıca katılanların %43’ünün yazılımcı, %22’sinin tasarım ekibi üyesi olduğu açıklandı.

Düzenli olarak yapılması hedeflenen etkinliklerin, Türkiye’deki bilişim sektörünün ciddi anlamda gelişimine katkı vermesi bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.