Ziraat Bankası'ndan emekli aylığı çekenler dikkat! Başvuran 12.000 TL'ye kadar para iadesi alacak

Ziraat Bankası'nın emekli promosyon tutarı, maaşını bankaya aktarmak isteyen emekliler tarafından aranmaya başlandı. Ek ödemelerle özel bankaların promosyon tutarı 15 bin TL'ye ulaşırken, kamu bankalarının bu yarışta geride kaldığı görülmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika açıklamasında, kamu bankalarından yapılan promosyon ödemelerinin yükselttiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Ziraat Bankası'nın emekli promosyon ücreti araştırma ve kayıt işlemleri hızlandırıldı. Peki Ziraat Bankası'nın emekli prom

Yayınlanma:
Ziraat Bankası'ndan emekli aylığı çekenler dikkat! Başvuran 12.000 TL'ye kadar para iadesi alacak

Ziraat Bankası'nın emeklilik promosyonunun ne kadar olduğu sorusu gündeme geldi. Tedbirler, promosyon kampanyaları yarışında özel bankaların gerisinde kaldıkları için müşteri kaybeden kamu bankaları lehine alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilik teşvik tavanının artırıldığını duyurdu. Bu kararın ardından promosyon tutarında daha fazla artış yapılması araştırılmaya başlandı. Emekli maaşlarını Ziraat'e aktarmak isteyen emekliler “Ziraat Bankası'nın emekli promosyonunun ne kadar olduğunu araştırıyorlar. Ziraat Bankası 2024 yılı emekli promosyon tutarı hakkında detaylar haberimizde..

KAMU BANKALARININ EMEKLİ PROMOSYONLARI ARTTI

Ziraat Bankası'ndan emekli aylığı çekenler dikkat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Emeklilerin terfisine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu bankaları bu tutarı aylık 8 ila 12 bin lira arasında sabitledi. Diğer bankaların bu rakamların altına düşmeyeceğini düşünüyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması öncesinde Ziraat Bankası'nın emeklilik promosyon tutarı şu şekildeydi:

Ziraat Bankası aracılığıyla SGK emekli maaşı (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) alan kişilere;

3.500 TL'nin altında emekli maaşı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL'den 7.500 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL'den 10.000 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzeri emekli maaşı alanlara 5.000 TL tutarında promosyon ön ödemesi yapılıyordu.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİLİK PROMOSYONUNA BAŞVURU ŞARTLARI! 

Hak sahiplerinden 2020 yılı için mevcut promosyon tutarının iadesi yapılmaksızın başvuru alınabilecek olup, 2022 yılı promosyon ödemesi ödenirken önceki döneme ait iade edilen tutarlar sistematik olarak tazmin edilecektir. Emekli vatandaşlar promosyon ödemelerini kendilerine en yakın olan Ziraat Bankası şubelerinden web sitesi, mobil uygulama, ATM ve SMS aracılığıyla alabiliyor. Ziraat Bankası tarafından konuya ilişki yapılan açıklama şöyle:

"Emekli maaşını Bankamız aracılığıyla alan müşterilerimizin promosyon ödeneğinden yararlanabilmesi için emekli maaşını 3 yıl süreyle Bankamız aracılığıyla almasını talep etmeniz yeterlidir. Bankamızdan birden çok emekli maaşı alan müşterilerimize ödenecek promosyon tutarı toplam maaş üzerinden hesaplanır."

Ziraat Bankası'ndan emekli aylığı çekenler dikkat

MAAŞIMI ZİRAAT BANKASINA NASIL AKTARABİLİRİM?

Promosyon ödeme talebinizi Ziraat Bankası Şubelerinden, İnternet Şubesinden, Ziraat Mobil Uygulamasından, ATM'lerden ve SMS üzerinden gönderebilirsiniz. SMS ile başvuruda 4757'ye “PRO”, ardından boşluk bırakarak “TC Kimlik Numarası” yazıp mesaj atan müşterilerimiz Müşteri İletişim Merkezi tarafından aranacak ve onaylanacaktır. Detaylı bilgi almak için 0850 220 00 00 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON TALEBİ TARİHİ AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarında emeklilik promosyonlarına ilişkin güncellenen şartların aylık tutara göre 8'den 12 bin liraya çıkarıldığını, Pazartesi gününden itibaren alınacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, kamu bankaları üzerinden emekli maaşı alan emeklilere yapılan promosyon ödemeleri ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı gibi; Emekliler Yılı kapsamında bankalar nezdinde emekli maaşlarının güncellenmesine yönelik yeni bir süreci başlattık. Bildiğiniz gibi sosyal güvenlik kuruluşumuz emekli maaşlarını bankalar aracılığıyla ödüyor. Emeklilere yönelik sunduğumuz en önemli yeniliklerden biri de ilk kez 2017 yılında hayata geçirdiğimiz “banka promosyonu”. Promosyon sözleşmesiyle emeklilerin belirli süreler boyunca gelir elde etmelerine olanak sağladık. Bildiğiniz gibi değerli emeklilerimize şükran ve saygılarımızı sunmak, emeklilerin gündemimizde olduğunu ve bu yönde önlemler almaya devam edeceğimizi bildirmek amacıyla bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla "Emekliler Yılı" ilan ettik.

Bu kapsamda bir yandan Sosyal Güvenlik Kurumumu tarafından yürütülen çalışmalarla; Kamu bankalarımızdaki emekli promosyon ödemelerini neredeyse ikiye katlayarak aylık tutara göre 8 bin ila 12 bin lira arasına çıkardık.

“28 MARTTAN İTİBAREN HESAPLARA YATIRIMLAR BAŞLAYACAK”

Kamu bankalarımız Pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme taleplerini kabul etmeye başlayacak. 28 Mart'tan itibaren kayıt işlemini tamamlayan emeklilere yönelik promosyonlar hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Promosyon ödemelerini artırmak için diğer bankalarla da çalışıyoruz. Emeklilerimiz bu konuda gelişmeleri yakın zamanda görecekler.

Nasıl ki emeklilere fayda sağlayacak en yeni ve en iyi uygulamaları onlar için hayata geçirdiysek, bundan sonraki çalışmalarımızı ve politikalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Emeklilerimiz için hayırlı olsun."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.