116 Esir Ülkeye Döndü! Rusya ve Ukrayna Takası Başladı

Esirler ülkeye giriş yapmaya başladı. Ukrayna Devlet Başkanı 116 esirin evine döndüğünün bilgisini verdi.

Yayınlanma:
116 Esir Ülkeye Döndü! Rusya ve Ukrayna Takası Başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskyy, savaşta esir düşen askerlerle ilgili açıklama yaptı. Devlet başkanı, 116 esir düşen askerin Ukrayna’ya dönüş yaptığını duyurdu. Esirler içerisinde kimler var diye inceleme yapıldığında muhafız, denizci, sınır muhafızları, acil durum servisleri yer alıyor.

Devlet Başkanı esirler ile ilgili bilgi vermeden önce ilk olarak ‘’iyi haberler’’ var diyerek bilgi verdi. Rus esareti altında kalan askerlerin esaretinin serbest kalmasıyla ilgili konuştu. Öyle ki ülkeyi memnun edecek güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Onlardan biri olarak 116 esir düşen askerin yeniden Ukrayna’ya giriş yapması denebilir. Rus esareti altında kalan 116 asker, tekrardan evlerine geri döndürülüyor. Bu konuda Ukrayna Hükümeti tarafından yoğun çalışmalar hız kesmeden yapılmaya devam ediliyor. Hatta bu konuda son derece başarılı bir çalışma yürütülmeye devam edilirken, yaşanan olumlu süreçlerin de mutluluk yaratmış olduğunun bilgisini verdi.

ukrayna-depo.jpgukrayna-depo.jpg

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Yarmak’tan Açıklama Geldi!

Ukrayna ve Rusya arasındaki soğuk rüzgarlar devam ederken, esir düşen askerlerin kurtarılarak yeniden evlerin yolunu tutmasına dair çalışmalar tüm hızıyla yapılmaya devam ediliyor. Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Yarmak ’tan konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. Sözlerine başlayan Yarmak, Rusya’da esaret altında olan askerler ile ilgili yürütmüş oldukları çalışmaların başarılı şekilde sonuçlanmasından dolayı çok fazla mutlu olduklarını söyledi.

Toplamda Ukraynalı 116 askerin esir düşmüş olduğu Rusya’ya yapılan çalışmalar neticesinde tekrardan evlerine geri dönüşleri de sağlanmış oldu.

116 Esir İle İlgili Bilgi Verildi!

Esirlerin geri dönmesi büyük bir sevinç yarattı. Ayrıca 116 esir aralarında kimlerin yer aldığıyla ilgili merak edilenlere cevap verildi. Rus esareti altında tutulan esirlerin içlerinde kimler var diye incelendiğinde subay, çavuş, sınır muhafızları, ulusal ordu askerleri yer alıyordu.

Büyük savaş esir takası ile 116 insanın geri kazanıldığının altını çizen Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Yarmak, yaşadıkları bu olay karşısında çok fazla sevinç içerisinde olduklarını söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.