12500'de kendilerine kadro açılmayan Optisyenler tepkili

Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımında optisyenlere kadro ayrılmadı. Optisyenler ise bu duruma tepki gösterdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
12500'de kendilerine kadro açılmayan Optisyenler tepkili

Milyonlarca kişinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı başvuru kılavuzu, önceki gün yayınlandı. Yayınlanan başvuru kılavuzu ile 12500 personel alımına ait pozisyon dağılımları da atama bekleyen sağlıkçılara duyuruldu. Duyurulan pozisyon dağılımlarında optisyenler yine mağdur edildi.

Beklenen açıklamanın yapılmasının ardından pozisyon dağılımlarına bakan optisyenler, kılavuzda kendilerine kadro ayrılmadığını görünce büyük üzüntü yaşadı. Bu alımda optisyenlere kadro ayrılması konusunda umutlu olan optisyenlerin atama bekleyişi devam ediyor.

2017 Boyunca 16500 Personel Alınacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 2017 yılı içinde 16500 personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Şubat döneminde 4 bine yakın personel alınmıştı. Bu alımın ardından Haziran döneminde 12500 personel alımı yapılacak. 12500'de de optisyenlere kadro ayrılmamış olması, 2017'de optisyenlerin devlete atanmasını imkansız hale getirdi. İşsiz olan veya zel sektörde çalışmakta olan optisyenler 2018'i beklemeye başladı.

Recep Akdağ'dan Açıklama

Geçtiğimiz gün TBMM'de soru önergelerini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, optisyen alımına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ yaptığı açıklamasında optisyen istihdamına ilişkin, "Türkiye’de optisyenler dışında gözlükçülük mesleğine başka kimse başlayamaz.” ifadelerini kullandı. O açıklamalara gitmek için lütfen TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı detayları ve pozisyon dağılımları için lütfen TIKLAYIN

Devam eden memur alım haberlerine ulaşmak için TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, Sağlık Bakanlığı personel alımı haberlerinden, memur alım haberlerinden, DPB duyurularından, KPSS haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.