ABD Suriye'ye Girdi-Peki Şimdi Ne Olacak , Rusya'nın ABD'ye Karşı Stratejisi Ne Olacak?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye askeri müdahale olacak sözleri sonrasında beklenen oldu ve bugün sabah ABD Suriye'ye girdi. Peki şimdi ne olacak? Rusya'nın bundan sonraki stratejisi ne olacak? ABD ne yapacak? İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
ABD Suriye'ye Girdi-Peki Şimdi Ne Olacak , Rusya'nın ABD'ye Karşı Stratejisi Ne Olacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de rejim güçlerini vurması sonrası Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya'dan yapılan açıklamada saldırının olumsuz sonuçları olacağı bildirilirken Rusya'nın yeni stratejisi merak edilmeye başlandı.

ABD'nin Suriye'ye girmesi üzerine açıklamalarda bulunan BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, bu müdahalenin "olumsuz sonuçlarından bu şüpheli ve trajik girişimi başlatanların sorumlu olacağı" konusunda uyarıda bulundu.

Olumsuz sonuçların ne olabileceği sorusunun sorulması üzerine Safronkov, "Irak'a Libya'ya bakın." şeklinde cevap verdi.

Kremlin ise konu ile ilgili, "Harekat uluslararası hukukun ihlali" sözlerini söyledi.

ABD'den Açıklama

Bu gelişmeler sonrasında ABD'nin stratejisi merak edilirken Pentagon, Suriye'ye askeri müdahale ile ilgili, saldırı öncesinde gün içinde Rusya'yı bilgilendirdiklerini belirtti. Pentagon, bilgilendirmeye rağmen Rus askerlerin o üste bulunduğunu belirtti. Rus askerlerin askeri müdahaleden zarar görmemeleri için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Pentagon temsilcisi, hava üssünün binasını değil, üssü işleyemez hale getirecek unsurları vurduklarını dile getirdi.

Rusya Ne Yapacak?

Bu gelişmeler sonrasında ise Rusya'nın nasıl bir yol izleyeceği büyük bir merak konusu iken, beklenen açıklamalar peş peşe geldi. Rusya, BM Güvenlik Konseyini acil bir şekilde toplantı yapmaya çağırırken, alınan son bilgilere göre Rusya'nın sahada ABD'ye yanıt vermek yerine diplomatik yollarla operasyonun meşruiyetini tartışmaya açmaya hazırlandığı bilgisi alındı.

Son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.