ABD’li Generalden Suriye’ye Ziyaret!

ABD’li Genelkurmay Başkanı Suriye’nin Kuzeydoğusunu ziyaret etti. ABD Merkez Kuvvet Komutanı General Michael Erik Kurilla Suriye Kuzeydoğusuna gitti.

Yayınlanma:
ABD’li Generalden Suriye’ye Ziyaret!

Amerikalı General Kurilla, Suriye’nin Kuzeydoğusuna ziyarette bulundu. General tarafından bölge ziyareti yapmasının temel nedenlerinden biri ABD birlikleri ve Terör örgütü DAEŞ mücadelesi. Amerika birlikleri ile DAEŞ arasındaki mücadele, Hükümetin gündeminde yer alan önemli konuların başında yer alıyor. Kurilla, Suriye Kuzeydoğusunda SDG adının verildiği terör örgütünün PYK işgaline neden olduğu Haseki bölgesini ziyarete gitti.

Roj ve Hol Kampları Ziyaret Edildi!

Roj ve Hol kamplarını da ziyarete giden General, içlerinde DAEŞli ailelerinde bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. General, kampla ilgili açıklamalarına yer verirken, bölgede bulunan çocukların zor koşullar altında yer aldığını ifade etti. Kötü koşullar altında yaşam sürmek zorunda kalan çocukların, acıyı en derinden yaşadıkları bilgisi verildi. Buradaki tek kalıcı çözümün zamanlı ve başarılı bir şekilde kendi ülkelerine yeniden iadesinin yapılmasını istediğini belirtti.

Türkiye’nin Açıklama Talebi!

Türkiye’nin Amerika’dan açıklama talebi de gündemde öne çıkan konulardan biri olmuştu. Öyle ki Amerikalı General tarafından bölge ziyareti yapılmış olması, Türkiye’de ele alınan konulardan biri olmasına neden olmuştu.

Diğer taraftan Suriye Dışişleri Bakanı olan Milley, ABD tarafından yapılan ziyaretleriyle ilgili olarak açıklamasına yer vermişti. Yapılan ziyaretle ilgili olarak gayri meru benzetmesi yapıldı. Ülke egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik yapılan bu davranışın uygun olmadığını söyleyerek kınamıştı.

Generalden Suriye Kuzey Doğusuna Gidiş!

Generalden Suriye Kuzey doğusuna yönelik ziyaretin yapılmasından sonra tüm dünya basını da yaşanan bu olayı ele almıştı. Özellikle gerek Suriye Dışişleri gerekse de Türkiye yetkili mercii tarafından bir açıklama gelecek mi konusuna değinilmişti. Generalden Kuzey doğusuna yapılan ziyaretle ilgili açıklama yapılırken, çok uygun olmadığının altı çizildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ziyaretle ilgili olarak kınama gelirken diğer yandan da Türkiy’nin açıklama yapmasına ilişkin bir talebi olmuştu. Amerikalı General’in Kuzeydoğu bölgesine ziyaret yapmasındaki temel amacın orada zor durumda kalan çocukların daha fazla acı yaşamaması olduğu ifade edildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.