Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Şahan Gökbakar Aynı Projede Buluşuyor

Kayhan filmiyle 9 Şubat 2018 tarihinde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan komedyen Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile yeni bir film projesinde yer almayı planlandıklarını anlattı.Komedyen Şahan Gökbakar'ın yeni...

Yayınlanma:
Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Şahan Gökbakar Aynı Projede Buluşuyor

Kayhan filmiyle 9 Şubat 2018 tarihinde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan komedyen Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile yeni bir film projesinde yer almayı planlandıklarını anlattı.

Komedyen Şahan Gökbakar'ın yeni filmi Kayhan ve yeni projeleri hakkında HT Magazin Mehmet Çalışkan'a yaptığı açıklamalar sizlerle...

Neden yine bir süper kahramanın hikayesini çektiniz?

Kayhan'ın da süper kahraman özellikleri taşıması, nerede ne yapacağı beli olmayan bir karakter olması komedi filmine uygun. Yola 'Bir mesaj verelim, onu da gözlere soka soka verelim' düşüncesiyle çıkmıyoruz. Recep İvedik, yolda bulduğu cüzdanı sahibine teslim etmek için İstanbul'dan Antalya'ya gitti. Senaryoyu yazarken onun dürüstlüğünü izleyicinin gözüne soka soka gösterecek şekilde yazmadım. Onu demeye çalışıyorum. Recep İvedik veya Kayhan için toplumsal bir analiz de yapılabilir. Bilindiği üzere Recep İvedik'in sosyolojik altyapısı tez konusu olmuştu.

Sinemada rekor kırılan bir yılda yine rekortmen olmak nasıl bir duygu?

Türk sinemasının rekor kırması elbette güzel. Bütün sektör olarak bunun mutluluğunu ve gururunu yaşarken rekorun bir sorumluluk getirdiğini göz önünde bulundurup izleyicinin güvenini kaybetmeme adına ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. Para kaybetme pahasına bile olsa. Güven kaybetmeme, hatta tazeleme adına 'Her iyiden daha iyi olan bir iyi mutlaka vardır.' felsefesiyle hareket edip izleyiciyi her filmde daha mutlu kılmak için hikaye anlatımından çekim tekniğine ve sunuşa kadar bir öncekinden daha başarılı filmler çekmeliyiz. İzleyici sayımızı ancak bu şekilde nüfusumuzun oranına endeksleyebiliriz. Çok yol almış olsak da izleyici sayımız henüz nüfusumuzun oranına endeksli değil.

"Kolektif çalışmalar yapmalıyız"

Bireysel işler tamam da zaman zaman bunun ötesine geçip kolektif çalışmalar da yapmalıyız. O çalışmayı izleyici de istiyor, sinema salonu sahipleri de. Birkaç komedyen bir araya gelip pilot filmler çekmeliyiz. Bireysel olarak her yıl bir film normal üretim. Ne var ki daha fazlasına talep var. Ne benle Togan'ın ne de Selçuk Aydemir, Murat Cemcir ve Ahmet Kural'ın bireysel olarak daha fazlasını üretip çekmesi mümkün. Daha fazlası için yapılacak iş belli. Ortak bir şirket kurup çekeceğimiz filmin yönetmenliğini Togan ve Selçuk Aydemir’in haricindeki birine vermek.

Tamam da bu projeyi zaten iki yıl önce gündeme getirip Selçuk Aydemir'e 'Haydi gel, bir senaryo yazalım, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile birlikte oynayayım' demişti. Neden olmamıştı?

Selçuk Ağabey, Murat, Ahmet ve Togan heyecan duydu. Projenin olabilirliğini görünce hepimizin gözleri parladı. İlk konuştuğumuzda takvimimiz uymadı. O proje gündemimizdeki tazeliğini koruyor. En son iki hafta önce yine konuştuk. Takvimimiz uygun olduğu an birlikte oynayacağız. O film, Türk sinemasına yeni bir yol açacak.

Sinema tarihine hangi cümlelerle geçmek istersiniz?

Bir gün geriye dönüp bakıldığında ‘Bu adam bir dönemde insanları bayağı güldürmüş, sinema salonlarını doldurmuş - taşırmış' şeklinde iz bırakacağımı biliyorum ama o günlerde sinema tarihine hangi cümlelerle geçmiş olacağımı hiç bilemiyorum. Bakalım, hayırlısı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.