Alman Sosyal Demokrat Partiden Önemli Erdoğan Açıklaması!

2022 yılında başlayan ve hala bitmemiş olan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gerilimi hala sürüyor. Oldukça merkezi bir noktada olan Türkiye’nin konumu ve yaptığı herhangi bir hareket ise çok önem arz ediyor.

Yayınlanma:
Alman Sosyal Demokrat Partiden Önemli Erdoğan Açıklaması!

Nitekim Almanya’daki Sosyal Demokrat Parti Türkiye’nin rolünün ve diplomasisinin büyük öneme sahip olduğunu ve savaşın bitmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimlerinin önem arz ettiğini belirten parti krizin en yakın zamanda çözüme kavuşması gerektiğini ve bu konuda adımlar atılmasının şart olduğunu belirtiyor.

Barışın silahla değil diyalogla çözülebileceğini ve daima barışçıl yollardan çözüm istediklerini belirtti.

Batının silah desteği sağladığı Ukrayna için başbakan Olaf Scholz şu açıklamalarda bulundu:

Ukrayna’ya savaş uçaklarının gönderilmesi gibi bir durumun gerçek olmadığı yönündeki açıklamasını onaylayan SPD Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich: “SPD’nin bir barış partisi olduğunu ve bu konudaki kararlı duruşlarının net olduğunu” belirtti.

SPD Meclis Grup Başkanı’nından Gelen Açıklama Ortalığı Karıştırdı

SPD Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich: “Putin’in hedefine ulaşmaması gerekiyor. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın sona ermesi için diyalog yollarının devam ederek sonlandırılmaması sağlanmalı.

Biz tüm benliğimiz kalbimiz ve aklımız ile bir barış partisiyiz. Savaş vakitlerinde zorunlu şekilde Ukrayna’daki savaşın nasıl bitirileceği, barışın adım adım nasıl sağlanacağı barış hemen olmasa bile hiç olmazsa ateşkes yoluna nasıl girileceği konusunda uğraşılarak kafa yorulur. Şu günün koşullarında ne yazık ki hala bu ateşkes durumundan bana göre oldukça uzakta bulunuyoruz.

Rusya’ya bu savaşı kazanamayacağı mutlaka anlatılmalı. Çünkü Ukrayna kendini savunma hakkına sahip. Almanya da Ukrayna’nın savunma hakkına destek için müttefikleriyle bir arada hareket ederek Ukrayna’nın başkenti Kiev’e silah gönderdi” diye açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere 2022 yılında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 24 Şubat 2022’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından “özel askeri operasyon” yapması ve bunu ilan etmesiyle başladı.

Savaşta en az 15 bin kişinin kayıp olduğu düşünülürken yaklaşık 14 milyon kişinin de yet değiştirdiği tahmin ediliyor.

Dünya siyasetini derinden etkileyen bu savaşın diplomasi yolunda barışçıl adımların atılarak bitirilmesi gerektiğini birçok devlet savunuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.