Almanya’da Kolay Vize Tartışması Sürüyor!

Almanya’da şimdilerde tartışılan konulardan biri ‘’ kolay’ vize’’ verilmesi oldu. Kahramanmaraş depremi sonrasında, Almanya Hükümeti yalnızca 3 ay geçerli olmak üzere kolay vize vereceğini duyurmuştu.

Yayınlanma:
Almanya’da Kolay Vize Tartışması Sürüyor!

Almanya Hükümeti, Kahramanmaraş depreminden sonra 3 ay geçerli olmak üzere kolay vize verilecek olduğunu söylemişti. Bu açıklamasını yapmasının ardından şimdilerde tartışma sebebi olan konulardan biri koay vize oldu. Pek çok kişi tarafından kolay vize verilmesinin doğru olmadığı savunulurken, kimisi de kolay vize verilmesi gerektiği düşüncesinde.

Almanya medyası tarafından süreçle ilgili olarak kararlar alınmaya devam edilirken, Türklere verecek kolay vizenin maliyetinin de 500 euro olduğu öğrenildi. Alman Hükümeti tarafından yapılan açıklama sonrasında toplamda 15 kişiye vize izni vermiş oldu.

Almanya Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Kolay Vize Vereceğini Açıklamıştı!

Türkiye’ye pek çok ülkelerden sürekli olarak yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Onlardan biri olarak karşımıza Almanya çıktığını söylemek mümkün. Almanya Türkiye’ye pek çok yardımları aktarmaya devam ederken, bu yardımlardan biri de kolay vize vermesi ile ilgili oldu. Buna göre kolayca vize almak isteyenler Alman Hükümetine başvurularını yapabilecek. Hükümet tarafından Türkiye’deki depremzedeler ile ilgili olarak böyle bir karar almasının ardından, konunun tartışma haline döndüğünü söylemek mümkün.

Türk vatandaşları için alınan kolay vize kararı, tartışmaya açık bir konu haline gelmiş oldu.

Her ne kadar bazı kişiler tarafından alınan karara karşı çıkılma durumu söz konusu olsa da Almanların çoğu destekledi.

Alman Hükümeti Kararı Anketlendi!

Alman Hükümeti, Türkiye’deki depremzedeler ile ilgili üç ay geçerli vize alınabilecek olduğunu söylemişti. Üstelik vize almak için zorlu prosedürleri öne sürmeyecek olduğunu ve kolay vize adı altında işlemlerin sorunsuz şekilde yapılabilecek olduğunu duyurmuştu. Bunun üzerine Türkiye’ye yönelik karar ardından farklı fikir ayrılıkları da çıkmış oldu. Alman Hükümeti tarafından verilen kolay vize kararı ile ilgili olarak anket yapıldı. Yapılan anket sonucunda %69’luk kısım karardan memnun kalırken %21lik kısım memnun kalmadı.Alman Hükümeti tarafından verilen karar çoğu kişi tarafından memnuniyetle karşılanırken, ülkede tartışma konusu haline getirenlerde oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.