Amerikalı Senatörün Ankara' ya Dolaylı Yoldan Tehdidi!

Ankara ile NATO arasında İsveç ve Finlandiya'nın katılım süreçlerine ilişkin belirsizlik sürüyor ancak ABD önemli bir açıklama yaptı. Türkiye seçim havasına girerken birçok ülke ile diplomatik tansiyon giderek yükselecek.

Yayınlanma:
Amerikalı Senatörün Ankara' ya Dolaylı Yoldan Tehdidi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ABD, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO' ya katılmasına karşı çıktığına dair bir açıklama yaptı. Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir maket örneğiyle eylem düzenlenmesi ve Kur' an - ı Kerim' in yakılmasının ardından İsveç ve Finlandiya ile NATO üyelik süreci askıya alınırken, ABD hakkında açıklama yaptı.

ABD'nin başkenti Washington'daki Ulusal Basın Kulübü' nde konuşan Chris Van Hollen, Türkiye'nin " sadık bir müttefik " olmadığını belirterek, "Türkiye yeni F-16’lar veya yeni teçhizat satılmayı hak etmiyor " dedi.

" Böyle Bir Senaryo Görülmedi "

Demokrat Parti' den bir senatör, " Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO' ya üyeliğine onay vermeden F-16 satışının onaylandığı bir senaryo yok. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini kabul etmemesi halinde Türkiye' ye F-16 satılmayacak. " Joe Biden yönetimi şimdi Kongre' ye F-16' ların satışı ile alakalı resmi bildirim gönderirse, bu bir inkar olacaktır" dedi. Maryland' ten Senatör Van Hollen, Kongre' de benzer bir görüş dile getirdi. İsveç ve Finlandiya NATO' ya kabul edilene kadar Başkan Joe Biden' ın F-16 satışına izin vermesi pek olası değil" dedi. Biden'ın kongre muhalefetine rağmen satışı onaylayabileceğini kaydeden senatör, bu olasılığın düşük olduğunu söyledi.

Türkiye Yaptırımları Dikkate Alınmalıdır!

Van Hollen, ABD ve Avrupa Birliği'nin Türkiye' ye ortaklaşa yeni yaptırımlar uygulamasını da talep etti. Van Hollen, " Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO' ya katılmasına mani olmaya devam ederse ceza uygulanmalıdır " dedi. ABD'li siyasetçi, Türkiye'nin terör örgütleri PKK / YPG / PYD'nin desteklediği ve ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri' ne yönelik olası harekâtı halinde yaptırımların da uygulanması gerektiğini söyledi. İçinde terör örgütlerinin de bulunduğu FETÖ, Türkiye'nin muhalefetine rağmen IŞİD' le mücadele ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.