Arap Medyasında Türkiye Manşeti!

Arap medyasında Türkiye’ye yer verildi. Arap medyasının ilk sayfasında Türkiye’ye yer verildi. İşte öne çıkan manşetler..

Yayınlanma:
Arap Medyasında Türkiye Manşeti!

Türkiye’de depremin yaşanmış olduğu 6 Şubattan sonra diplomasi trafiği hızlı şekilde yapılmaya başlandı. Yüksek gerilime dönmeye neden olan Türkiye ve Yunanista ilişkilerinde farklı bir ilişki boyutunun yaşanmasına neden oldu. Yunanistan Bakanın deprem bölgelerini ziyaret etmesi, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin yerini sukunete bırakmasını sağlamaya neden oldu. Yunanistan’ın yanı sıra deprem bölgesini ziyaret eden İsrail ve Dışişleri Bakanı bölgeye gelerek izlemelerini sürdürdü.

2013 senesinden bu yana Mısır ve Türkiye arasında üst ziyaretler yapılmazken, o yıldan sonra yeni bir üst ziyarete daha imza atılmış oldu. Türkiye- Mısır ziyaretlerinin yaşanması, Arap medyası tarafından hoş karşılandı. Hatta bu hoşnutluk durumu da gazetelerinin ilk sayfasında manşetlere yer vermesinden anlaşılıyordu.

Doğu Akdeniz İki Ülkesinden Sıcak Temas Görüntüleri

Doğu Akdeniz iki ülkesi arasında sıcak temaslar sağlandı. Bu durum Arap medyasında geniş bir yankının bulmasına neden oldu. Hatta İki Doğu Akdeniz ülkesi arasındaki sıcak temaslarının yaşanmasından dolayı memnuniyet ifade edilmiş oldu. Ziyaret duraklarının nasıl olduğuna bakıldığında ilk olarak Lübnan’a geçilirken daha sonrasında Mısır’a ziyaret yapıldı. Buradaki ziyaretlerin noktalanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’a da ziyaret yapıldı.

En son 2013 senesinde yapılan ziyaretin ardından yeniden sıcak temasların kurulması da doğal olarak medyada daha geniş bir yer bulmasına neden oldu. Öyle ki Arap ve Türkiye arasındaki sıcak münasebetlerin kuruluyor olması da mutluluk duyulmasına neden oldu.

63fd9e4486b244601486ae2a.webp

Deprem Sonrasında Diplomasi Trafiği Arttı

Türkiye’deki 44 bin kişinin ölmesine neden olan deprem sonrasında dış ülkeler ile olan trafik artmaya başladı. Hatta Türkiye’nin çok fazla iletişime geçmediği ve hatta gerginlik bile yaşamış olduğu ülkeler ile aralarındaki sular durulmuş oldu. Onlardan biri olarak uzun zamandan beri medyayı etki altına alan Türkiye ile Yunanistan arasındaki hat safhaya geçen gerginlik kriziydi. Fakat deprem sonrasında gerginlik ortadan kalktığı gibi pek çok ülkelerle de diplomasi trafiği daha fazla artmaya başladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.