Asgari ücretlilerin gözü faltaşı gibi açılacak! Asgari ücrette ara zaam rakamı sızdırıldı!

Asgari ücretlilerin yüzünü güldürecek açıklama! Tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Asgari ücretlilerin gözü faltaşı gibi açılacak! Asgari ücrette ara zaam rakamı sızdırıldı!

Milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren haberler paylaşıldı! Bu oranlarda zam yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM ORANLARI

HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında asgari ücret ara zam oranları da netleşmeye başladı. Arslan, Filistin işgaline karşı net bir tavır alındığını ve bağımsız bir Filistin Devleti kurulana kadar dayanışmanın süreceğini söyledi. Dayanışmanın Filistin işgali bitene kadar devam edeceğini vurgulayan Arslan geçtiğimiz sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara da değindi. 

asgari ücret ara zamlarıyla ilgili açıklamalar

2024 senesi için asgari ücrete tek zam yapılacağını söyleyen Arslan fiyat artışları ve enflasyon oranlarında yaşanan yükselişle birlikte ara zam taleplerinin de artacağını ve Temmuz ayında oranların değerlendirilmesini beklediklerini söyledi. Temmuz ayında zam yapılması ile ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın etkili olacağını söyledi. Aynı zamanda Başkan Arslan ülkedeki yabancı işçilerin yasal kurallara uygun çalıştırılması gerektiğini savundu ve kaçak işçi çalıştırılmasına tamamen karşı olduklarını söyledi. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.