Aylık geliri olmayanlara devlet müjdeyi verdi! Gıda ve nakit para yardımı yapılacak

Aylık geliri olmayan vatandaşlara gıda ve nakit desteği verilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Aylık geliri olmayanlara devlet müjdeyi verdi! Gıda ve nakit para yardımı yapılacak

Gıda ve nakit destekleri için başvurular açıldı! Tek tıkla başvuru yapabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GELİRİ OLMAYANLARA GIDA VE NAKİT DESTEĞİ

Gelir olmayan vatandaşlara birçok alanda ayni ve nakdi destek veriliyor. Başvurular bağlı olunan il veya ilçelere yapılıyor. Başvuru sırasında istenen evraklar yetkili kurum tarafından belirleniyor. Geliri olmayan vatandaşlara gıda, barınma, yakacak, yaşlılık, eğitim, giyecek, doğum, evde bakım, engelli, asker ailelerine yönelik, süt, mama ve bez, eğitim araç ve gereç, sosyal konut projesi, eşi vefat eden kadınlara yönelik, öksüz ve yetim, öğle yemeği, ücretsiz kitap, engelli öğrencilerin okul ulaşımı, silikozis hastalarına, terör zarar, afet, genel sağlık sigortası, şehit yakınları ve gazilere, aşevleri ve acil durum ve şartlı sağlık yardımı sağlanıyor.

geliri-olmayan-vatandaslara-maddi-destek-198715.jpg

Verilen desteklerden faydalanmak için başvuru şartlarının da taşınması gerekiyor. Ödemelerden faydalanabilmek için annenin veya babanın vefat etmiş olması, engel oranının yüzde 40 ve üstü olması, sosyal güvence olmaması, herhangi bir gelirin olmaması, mahkeme kararıyla veya kanunla bakım altına alınmamış olunması, gelir getirici bir taşınmaz tapusuna sahip olunmaması, gelirin olmadığının belgelenebilmesi gerekiyor. Geliri olmayanlar veya ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını bağlı olunan il ve ilçe Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kızılay üzerinden yapabiliyorlar. Aynı zamanda başvurular e-Devlet sistemi üzerinden de kolaylıkla yapılabiliyor. Başvuru yapmak için kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazıp arattıktan sonra başvuru formunu doldurabilir ve başvurunuzu anında oluşturabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.