Bakan Müjdeyi Verdi!! KOSGEB Faizsiz 50 Bin TL Kredi Başvuruları Başlıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda KOSGEB'den KOBİ'lere faizsiz 50 bin TL kredi sağlanacağını belirtti. İşte başvuruların başlayacağı tarih.

Yayınlanma:
Bakan Müjdeyi Verdi!! KOSGEB Faizsiz 50 Bin TL Kredi Başvuruları Başlıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den gelen son dakika açıklamasında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile KOBİ'lere verecekleri 50 bin lira faizsiz kredi başvurularının 12 Aralık Pazartesi günü başlayacağını açıklayarak, "Bundan 15 bin KOBİ'nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz." sözlerini söyledi.

Düzce'de DESOB tarafından düzenlenen Başkanlar Toplantısına katılan Bakan Faruk Özlü burada bir konuşma yaptı. Toplantıya Bakan Özlü'nün yanı sıra Düzce Valisi Zülkif Dağlı, esnaf ve iş adamları da katılımda bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Özlü, hükümet olarak ekonomik hayatın temel direkleri olan esnaf sanatkarların her zaman yanında olduklarını belirtti. Ülke ekonomisindeki gelişme ve iyileşmeleri esnafa yansıtacaklarının altını çizen Bakan Özlü, "Son dönemde ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılar çoğunlukla küresel ekonomideki değişkenlik ve zorluklardan kaynaklanıyor. Biz hükümet olarak bu dönemin geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin Türkiye’yi çok fazla etkilemeyeceğine inanıyoruz. Bunu söylerken iki şeye dayanıyoruz. Bunlardan birincisi, ekonominin özellikle bütçenin devlet ve hükümet bütçesinin sağlam olmasıdır. İkincisi, milletimize güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız bir çağrıda bulundu herkes dövizini bozdurdu. Esnaflarımız da kampanyalar başlattı." açıklamalarında bulundu.

15 Bin KOBİ Bu Destekten İstifade Edecek

Bakan Özlü, KOSGEB aracılığı ile KOBİ’lere 50 bin liralık kredi başvurularının pazartesi günü başlayacağını söyledi. Kredi hakkında bilgiler veren Bakan Özlü, "İlk 12 ayı ödemesiz olacak. Kalan sonra ki dönemde 36 ayda ödeme olacak. Faizsiz olacak. Bunun faizsiz bakanlığımız karşılayacak. 3 aylık eşit taksitlerle bu ödemeler yapılacak. Bunu pazartesi günü başlatacağız. Bundan 15 bin KOBİ’nin istifade edeceğini tahmin ediyoruz. Benim sorumluluk alanıma giren bakanlığın bu tür bir katkısı olacak" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

5haber.com  | Düzce

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.