Bakanlık duyurdu! Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre bedelli askerli ücret miktarı resmi olarak açıklanmış oldu. 2023 yılında bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar için beklenen açıklama yapıldı. İşte 2023 bedelli...

Yayınlanma:
Bakanlık duyurdu! Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre bedelli askerli ücret miktarı resmi olarak açıklanmış oldu. 2023 yılında bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar için beklenen açıklama yapıldı. İşte 2023 bedelli askerlik ücreti ve konuya ilişkin tüm merak edilen detaylar...

2023 yılının bedelli askerlik ücret değeri merak edilen konulardan biriydi. Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren bedelli askerli ücreti bugün itibariyle netleşmiş oldu. 

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanmasıyla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli vatandaşların maaş miktarının %30 artırılacağını duyurmuştu. Bununla birlikte, bedelli askerlik ücreti de yeniden ele alındı ve 2023 yılı ücret rakamları artırıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre, bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlendi.

Bedelli askerlik ücretiBöylece Ocak ve Temmuz 2023 dönemi için bedelli askerlik ücreti 104.084 TL olarak belirlendi.

Bedelli askerlik ücreti, geçtiğimiz 2022 yılının Temmuz ve Aralık aylarını kapsayan dönemde ise 80.064 TL olarak ele alınıyordu. 

Aynı zamanda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre kıdem tazminatı tavan tutarı da resmi olarak açıklandı. 2022 yılı enflasyon rakamları baz alınarak yenilenen kıdem tazminatı tavan rakamı 2023 yılı için 19.982 TL'ye yükseltildi. En son uygulanan kıdem tazminatı tavan tutarı 15.371 TL idi.  

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.