Bild’en Herkesin Dikkatini Çeken Recep Tayyip Erdoğan’ın Analizi Geldi! Bu Analiz Şaşkına Çevirecek

Ukrayna’da silahlı savaş son hızla devam ederken Rus gazına halen daha bağımlı konumda yer alan Almanya’dan tüm dünyanın dikkatini çeken bomba niteliğinde bir analiz geldi. Bild gazetesi Türkiye’nin atmış olduğu adımları; “Recep Tayyip Erdoğan Putin’in yaptırımlarından bu şekilde faydalanıyor.” başlığı ile okurlarıyla paylaştı.

Yayınlanma:
Bild’en Herkesin Dikkatini Çeken Recep Tayyip Erdoğan’ın Analizi Geldi! Bu Analiz Şaşkına Çevirecek

Tüm dünyanın gözü kulağı uzun bir süredir 24 Şubat 2022 tarihinden bugüne kadar Ukrayna’dan gelen haberlerde. Avrupa’da yaşanan savaş 11 aydır kanlı bir şekilde devam ederken. Batı taraftaki yaptırımlar ile birlikte Rusya’yı adeta hizaya getirmeye çalışılıyor. Türkiye cephesi ise 2 ülke ile de eşit konudaki mesafesiyle bir hayli dikkat çekiyor. Bu durumu detaylı bir şekilde mercek altına alan Alman Bild gazetesinden oldukça dikkat çeken bir analiz paylaşıldı. Alman gazete Türkiye’nin atmış olduğu adımları Recep Tayyip Erdoğan Putin yaptırımlarından bu şekilde faydalanıyor başlığı ile okurlarına paylaştı. Paylaşılan haberde “Türkiye AB’ye giden tüm Rus malları için bir merkez konumunda.” sözleri dile getirildi. Rusya’nın 2022 yılında Almanya’nın yerine geçerek Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olduğy bilgisini paylaşan haberde şu şekilde ifadeler paylaşıldı;

63d8dcca17aca916e8aee6b0.webp

Türkiye Rusya’nın ekipman ve makina satışında Almanya’yı bir hayli geri planda bıraktı. “Türkiye birçok farklı yönden durumu kendi lehine bir şekilde çevirmiştir.” sözleri dile getirilen haberde Recep Tayyip Erdoğan’ın izlemiş olduğu politika ile ilgili “Ukrayna savaşının galibi kesinlikle Türkiye’dir.” yorumuna da yer verildi. Haberde ise bu durumun AB için bir hayli endişe kaynağı olduğunun üst üste altı çizildi. İlk Rus vatandaşlarına yönelik olarak uygulanmış yaptırımlara bir hayli dikkat çekerken Türkiye, AB seyahat kısıtlamaları sebebi ile Ruslar için oldukça önemli bir tatil destinasyonu haline geldiği sözlerini dile getirdi. Ocak ayından Kasım ayına kadar Ruslara toplamda 14.000 mülkün satıldığının üst üste altını çizen gazete haberinde Rusların Türkiye’de toplam 500.000 dolardan başlayan fiyatlar ile Türk vatandaşlığı da dahil olmak üzere bütün gayrimenkul alımları muazzam bir artış gösterdi.” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.