Deprem Bölgesinde Yeniden Ticarete Başlanıyor! 400 Bin Esnaf İçin Seferberlik Başladı

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Ticaret durma noktasına geldi. Depremin ardından yeniden seferberlik ilan edildi. Ticaret başlanıyor.

Yayınlanma:
Deprem  Bölgesinde Yeniden Ticarete Başlanıyor! 400 Bin Esnaf İçin Seferberlik Başladı

Deprem bölgesinde yeniden ticaret başlanacak. 400 bin esnaf için seferberlik başladı. Oldukça ciddi yara alan deprem bölgesinde, ticarete yeniden başlanacak. Enkaz kaldırma çalışmalarına dair süreç tam gaz devam ederken, bir yandan da ticaretin yeniden başlaması için çalışmalara yer verilmeye devam ediliyor. Enkaz çalışmaları tam gaz devam ederken, bir yandan da esnaf hasarlı olmayan binalarda işyerlerini açmaya başladı.

Deprem Bölgelerinde Esnaf İşyerlerini Açtı!

Afet bölgelerinde yaşam yeniden düzelmeye başlıyor. Şimdiye kadar görülmemiş bir deprem tehlikesinin yaşanmış olduğu ülkemizde yaraları sarmaya çalışılıyor. Deprem bölgesinde esnaf işyerlerini açarak iş hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışıyor. Aynı zamanda yaşanan büyük çaplı deprem sonrasında pek çok vatandaş işinden olmak zorunda kaldı. Vatandaşın yaşamış olduğu iş kaybı gibi durumlardan kaynaklı olarak 400 bin esnaf için seferberlik ilan edildi. Aynı zamanda devlet tarafından da verilecek yardımlar sonrasında işini kaybetmiş ve yapamayan esnafların yeniden iş hayatına atılım yapmalarına yardımcı olunacak.

Geçici İş Yerleri Kurulacak!

Afet bölgesinde yaşanan deprem olayından sonra geçici işyerlerinin kurulması kararına gidildi. Öyle ki ticaret sıfırlanmış olan afet bölgelerimizde yeniden geçici olmak üzere iş yerleri kurularak iş hayatının sorunsuz şekilde sürdürülmesi sağlanmaya başlanacak. Ticaretin yeniden aktif şekilde başlanacak olduğu afet bölgelerinde esnaflar için yeni bir düzen oluşturmaya çalışılıyor.

Ne yazık ki ülkemizde yaşanan çok büyük çaplı depremler birtakım sıkıntıları da ortaya çıkarmaya neden oldu. Geçici iş yerlerinin kurulması da yaşanan ciddi finansal ve ticaret kayıplarının bir an önce giderilmesini sağlamak amacıyla önemli. Bu sebeple vatandaşlara yönelik farklı pek çok çözüm yolları da sunmaya başlanacak. Çözüm yollarından biri de geçici iş yerlerinin kurulmasına yönelik olacağını belirtmeliyiz. Birinci adımda kurulacak olan geçici işyerleri için aktif çalışma yerleri yapılmaya başlanacak. Az hasarlı gibi yerlerle ilgili olarak yenileme çalışmalarına da yer verilmeye başlanmış olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.