Devletten Geri Ödemesiz 2215 TL Yardım Duyurusu! 18 - 26 Yaş Aralığındaki Herkes Başvuru Yapabilir!

18-26 yaşındaki gençlere yeni bir destek ödemesi geldi. 2023 yılının ilk haftalarında ilk yardım parası kampanyası bu kez de gençler duyuruldu.

Yayınlanma:
Devletten Geri Ödemesiz 2215 TL Yardım Duyurusu! 18 - 26 Yaş Aralığındaki Herkes Başvuru Yapabilir!

Başvuru şartlarını yerine getirip başvuru yapan herkese 2.215,60 TL ödeme yapılması planlanırken kampanyaya dair diğer detaylar merak edilerek araştırılmaya başlandı. 18-26 yaş arasında olan herkes gence gerekli şartlar sağlandığı koşulda karşılıksız olarak 2.215,60 TL ödeniyor. 18 yaş üzerinde olan herkese karşılıksız olarak verilen 2.215,60 liralık bu destek ödemesi tüm başvuranlara verilmektedir.

Peki 18 - 26 Yaş Aralığında Olan Herkes Bu Yardım Başvurusunda Bulunabilir Mi?

Kısa süre önce duyurulan kampanyaya ilgi ve alaka oldukça yüksek. 18 ile 26 yaş aralığındaki gençler kampanyanın şartlarını, başvurunun nereye ve nasıl olacağını çoktan araştırmaya başladı. Kampanyaya başvuru yapmak için bazı şartlar mevcut. Bu şartların en başında şüphesiz yaş aralığının 18-26 arası olması gerektiği geliyor. Birçok aile gelir seviyelerinden dolayı devletin sağladığı yardım desteklerinden faydalanmaktadır. Bu ailelerin yardım paralarını PTT’den alabilme imkanları sunulacak. Bunlar için gerekli şartlar hazırlanmış olup istedikleri takdirde aile destek paralarını düzenli olarak bu şekilde alabileceklerdir.

60cb52b193215108900c510e.webp

Gençlere Yapılacak Destek Ödemesi İçin Hangi Şartlar Gerekli?

-Öncelikle yardım alacak gençler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Aksi halde Türk vatandaşı olmayanlar, ya da ikinci bir devlet uyruğu olan kişiler bu yardımdan faydalanamazlar.

-İkamet adreslerinin Türkiye sınırları içinde olması gerekmektedir.

-Yardım alacak olan gencin yaşı 18 - 26 aralığında olmalıdır.

-Aynı zamanda ve aynı evde yaşayan kamu çalışanı veya özel sandıklara mensup bir çalışan mevcut ise bu kişi yardım parasından faydalanamamaktadır.

-Devlet yurtlarında yaşayanlar, çocuk bakımevlerinde yaşayanlar ve askerler bu yardım parasından faydalanamazlar.

Diğer önemli bir ayrıntı ise, aileye giren toplam gelirin ailedeki kişi sayısına göre bölünmesiyle ortaya çıkan gelir hesaplamasıdır. Eğer kişi başına düşen gelir 2.215,60 lira ve daha fazlası oluyor ise, yardım parasından faydalanılamamaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.