Dolar TL Kuru Dalgalı Seyrediyor (17 Nisan Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Referandum sonrası döviz kuru ve altın fiyatları ne kadar oldu? Son günlerde yükselişte olan dolar kuru düşüşe geçti mi? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ne kadar oldu? Euro düştü mü? Cumhuriyet altını fiyatında son durum nedir? İşte piyasalarda son durum ve 17 Nisan güncel döviz kuru ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
Dolar TL Kuru Dalgalı Seyrediyor (17 Nisan Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Türkiye tarihi referandumu geride bıraktı. 16 Nisan Pazar günü, Cumhurbaşkanlığı sistemini ön ören 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi, milletin onayına sunuldu ve yüzde 51.4 oranında çıkan EVET ile değişiklik teklifi kabul edildi. Referandum sonucunun evet çıkması ile döviz kurları ve altın fiyatlarındaki son durum araştırılmaya başlandı. Referandum sonrası belirsizliklerin sona ermesi ile birlikte ciddi bir düşüş yaşayan dolar, 3.63 liraya gerileyen dolar ve 3.86 liraya gerileyen euronun yönü, sonuçlara ilişkin tartışmaların etkisiyle yeniden tırmanmaya başladı.

Anayasa değişikliği referandumundan yüzde 51.4 oranında evet çıkması ile birlikte, "yeni bir seçim olasılığının gündemden düştüğü" algısıyla, geçen haftayı 3.70 lira civardında kapatan dolar yeni haftaya 3.63 - 3.64 lira ve geçen hafta son gününde 3.90 lira dolayında işlem gören euro da 3.86 - 3.87 lira aralığında başlangıç. yaptı. Ancak, kısa sürede dolar keskin bir toparlanma ile 3.67 lirayı, euro da 3.91 lira seviyesine geldi..

Piyasalarda gözler Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı/ Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Birimi (AGİT/ DKİHB) tarafından oluşturulan Sınırlı Referandum Gözlem Heyeti'nin (SSGH) bugün anayasa değişikliği referandumu ile ilgili yapacağı açıklamaya çevrildi.

Altın Fiyatları

Referandum sonrası gram altın 152 lira seviyesine gelirken, çeyrek altın 243 liraya alınıp 249 liraya satılmaktadır. Yarım altın 487 liraya alınıp 499 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 1006 liraya alınıp 1022 liraya satılmaktadır.

Piyasalar AGİT'i Bekliyor

Piyasa analistlerine göre, referandum sonuçlarına ilişkin çıkan tartışmalar nedeniyle, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinden 23 parlamenter ve görevli, AGİT/DKİHB’den 40 uzun dönemli gözlemci ve 63 uzman görevli olmak üzere 26 ülkeden gözlemcinin bugün 15.00’de yapacağı açıklama izlenecek. Analistlere göre, referandum sürecinde ilişkilerin gerildiği Avrupa Birliği'nden (AB) gelecek açıklamaların da piyasalarda etkili olabilecek.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.