Döviz Kuru ve Altın Haftayı Rekorla Kapattı (6 Ocak Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Döviz kuru ve altının son günlerde yaşanan yükselişi, devam ediyor. Piyasaların kapanış gününde dolar ve altın fiyatları rekor seviyelerde seyrediyor. İşte son dakika dolar, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları ile piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Döviz Kuru ve Altın Haftayı Rekorla Kapattı (6 Ocak Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde yaşanan terör hadiseleri sosyal hayatın yanı sıra piyasaları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 3.50 seviyesinde seyreden dolar, güvenlik riskleri ve ekonomideki bozulmalara bağlı olarak yükselişini bu hafta da sürdürdü. Son dönemde zayıflamaya geçen Türk Lirası, günü ve haftayı dolar ve euronun yeni rekor düzeylerine yakın seyriyle tamamladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in ikinci kez uzatılması ve artan terör saldırılarının etkisiyle 3.6401 liraya kadar çıkarak yeni rekorunu test eden dolar, haftanın son işlem gününe 3.62 liranın üzerinde başladı. Dolar akşam 17.00’de 3.6193 lira ile rekoruna yakın seviyelerde seyrini sürdürüyor.

Euro da sabah saatlerinde 3.84 ile kırdığı rekorunu gün içinde yenilemedi. Ancak saat 17.00 de rekor seviyesine yakın olarak 3.8319 lira seviyesinde geçirdi.

Altın Fiyatları

Döviz ile paralel olarak yükseliş eğiliminde olan altın fiyatları da son günlerde el yakıyor. Önceki hafta 129 TL seviyelerinde seyreden altının gramı, son yaşanan olaylar ve güvenlik riskleri nedeniyle 137 lira seviyesine kadar yükseldi. Altını gramı bu seviyede iken çeyrek altın ise 219 liraya alınıp 224 liraya satışa sunulmaktadır. Öte yandan altının onsu ise 1.173.10 seviyelerinden işlem görmekte. Yarım altın 436 liradan alınıp 449 liraya satışa sunulmakta, Cumhuriyet altını 908 liraya alınıp 922 liraya satışa sunulmaktadır.

Piyasanın son işlem gününde Borsa İstanbul 100 Endeksi ise 77.008 seviyesinden işlem görmekte.

Bu gelişmelerin ardından gözler, piyasaların açılacağı yeni haftaya çevrildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.