Dünyada Dayanışma Ruhu! Tek Yürek Olundu

Ülkemizde gerçekleşen deprem sonrası dayanışmaya dair mesajlarda gelmeye devam ediyor. Depremlerin yol açmış olduğu felaketler sonucunda dünya tek yürek oldu.

Yayınlanma:
Dünyada Dayanışma Ruhu! Tek Yürek Olundu

Deprem sonrası dünyanın pek çok yerinden yardımlar tüm hızıyla yapılmaya devam ediliyor. Arama ve kurtarma ekipleri, yardım kolileri, birlik mesajları da tüm dünyanın tek çatı altında toplanmasına neden oldu. Öyle ki ülkemizde yaşanan deprem sonrasında birlik ve beraberlik algısı çok daha fazla artmaya başladı. Pek çok ülke arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra yardım kolilerini de ülkemize yolladı. Bu sayede yaşanan deprem felaketinden sonra depremzedelerin de ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olundu.

Dünyadan Destekler Gelmeye Devam Ediyor!

Deprem sonrasında ihtiyaçlar çok fazla arttı. Her ne kadar deprem sonrası ihtiyaç listesi için vatandaşımız seferber olurken, dünya ülkelerinden de gelen yardımlar çok fazla olmaya devam ediyor. Isıtıcı, jeneratör, çadır gibi pek çok yardım kolileri de Türkiye’ye gönderiliyor. Hatta yardımlar ile birlikte Türkiye’nin yanında olduğuna dair destek mesajları da verilmeye devam ediliyor.

Dünyanın dört bit yanından destek mesajların görülmesi, ülkemiz açısından büyük bir güç haline dönüyor. Depremin meydana getirmiş olduğu yıkıcı etki sonrasında da somut adımlar tam gaz atılmaya devam ediliyor. Ülkemizde şok etkisi yaratarak binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veren deprem sonrasında AB ile Ankara üst düzey bir işbirliği içerisine girmeye başladı. Deprem boyunca da koordinasyon için hareket edilmeye devam edildi.

Hastane Kuruldu!

Ülkemizde deprem sonrası ihtiyaç duyulan hastane, dış güçlerin yardımlarıyla da karşılanmaya çalışılıyor. Fransa, İspanya’nın haricinde AB ülkesine dahil olmayan İngiltere’den de Türkiye için yardımlar gelmeye devam ediliyor. Aynı zamanda bu ülkeleri izleyecek olan bir başka ülkelerden biri olarak İtalya ve Belçika’da bulunuyor.

AB bunların stratejik rezervlerine aktivite edilmeye başlanırken, deprem sonrası hastane kurulumu yaparak acil yardımların yapılması sağlandı. Toplamda 16 AB üyesi de barınma odaklı ekipman göndermeye devam ederken, ülkemizinde yaşamış olduğu ihtiyaç sıkıntıları ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Daha pek çok sayabileceğimiz ülkeler arasından da yardımlar gelmeye devam ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.