Ebru Şallı'nın 8 yaşındaki Oğlu Pars Hayatını Kaybetti

Ebru Şallı'nın 8 yaşındaki Oğlu Pars Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti . Geçen yıl lenfoma kanserine yakalanan Pars'tan kötü haber geldi.Harun Tan ile Ebru Şallı'nın oğlu Pars Dün gece tedavi gördüğü...

Yayınlanma:
Ebru Şallı'nın 8 yaşındaki Oğlu Pars Hayatını Kaybetti

Ebru Şallı'nın 8 yaşındaki Oğlu Pars Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti . Geçen yıl lenfoma kanserine yakalanan Pars'tan kötü haber geldi.

Harun Tan ile Ebru Şallı'nın oğlu Pars Dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Pars yaklaşık iki yıldır lenfoma tedavisi görüyordu ve bir çok tedavi yöntemiyle hayatta tutulmaya çalışılmıştı. Pars Dün Kilyos Mezarlığına defnedildi.

Lenfoma Nedir ?

Lenfoma hastalığı ; vucudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler lenf bezleridir. lenf bezleri vücudun en önemli mekanizmalarından biridir.

Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçasıdır. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor.

Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi. Lenfoma meydana geldiğinde, lenfatik sistemin hücreleri olan lenfositler bozuluyor ve çoğalıyor, böylece daha anormal hücreler oluşturuyor.

Lenfomalar temelde Hodgkin ve non-Hodgkin (Hodgkin olmayan) olmak üzere iki grupta incelenir. Her ikisinin de belirtileri benzer olabilmekle beraber, lenfomanın hangi tür olduğuna yapılan tetkiklerde rastlanabilecek bir takım özel hücrelere göre karar verilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.