Emekli Tahsis No Sonu 2,4,6,8 Olanlara Müjde: 5.000 TL SEYYANEN ZAM ve Yüzde 33 Ek Zam Haberi Geldi

Emekliye müjdeler son dönemlerine en çok konuşulan gündemi olmaya devam ediyor. Emekli tahsis numarası sonu 2 4 6 ve 8 olanlara yeni bir müjde daha var. Emekliye 5000 TL yeni seyyanen zam ve yüzde 33'lük yeni ek zam geliyor.

Yayınlanma:
Emekli Tahsis No Sonu 2,4,6,8 Olanlara Müjde: 5.000 TL SEYYANEN ZAM ve Yüzde 33 Ek Zam Haberi Geldi

Türkiye'deki emekli vatandaşların son iki aydır en önemli gündemi maaş zamları, ikramiye ödemeleri ve promosyon fırsatları oldu. Emeklilikle ilgili yeni gelişmeler de yakından takip ediliyor. Sıcağı sıcağına birçok yayın müjdenin gelmesi bekleniyor. Emekliler, önce bayram ikramiyesi almanın arttırılmasını ardından da Temmuz ayındaki maaş zammının oldukça yüksek olmasını bekliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılına emekli yılı ilan etmesiyle beraber yeni müjdelerin de geleceği tahmin ediliyor. Peki emekliye ilave zam yapılacak mı? Emekliye 5000 TL'lik seyyanen zam olacak mı?

Emekli maaşlarına yapılacak zamlar ve yakın zamanda gelecek yeni düzenlemeler milyonlarca emekli tarafından merakla Takip ediliyor. Ocak 2024 itibarıyla emekli zammı yüzde 49.25 oldu. Aynı zamanda en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde çok önemli bir açıklama yaparak emekli bayram ikramiyesi zammını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşında yaptığı açıklamada 2024 yılını emekli yılı ilan etmişti. Bu sebeple yaklaşan yerel seçimler öncesi emekli için yeni ilave zam ve ek düzenlemeler bekleniyor. Ayrıca emekli Bayram ikramiyesinin de bir kez daha arttırılacağı konuşuluyor. Peki emekliye 5.000 TL seyyanen zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi artacak mı?

EMEKLİYE PEŞ PEŞE ZAM MÜJDELERİ GELDİ

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için Ocak 2024'te Maaşlar güncellendi. Peş peşe verilen müjdelerle birlikte emekli maaşlarında yapılan artış yüzde 49.25 oldu. Aynı zamanda emekliler için taban maaş da yükseltildi. En düşük emekli maaşı yapılan güncelleme ile birlikte 2500 TL birden artarken 10.000 TL'ye yükseltildi. Emekli maaşı alan vatandaşlara yeni sürprizler de var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı ordu mitinginde emekliye sürpriz haberi verdi. Emekli maaşı alanlara yeni bir zam haberi daha geldi. Merakla beklenen bayram ikramiyesi zam mı Nihayet belli oldu. Emekliye yapılan bayram ikramiyesi zammı 1000 TL olurken yüzde 50'ye tekabül etti. Yani emeklilere Ramazan Bayramı öncesinde 3000 TL ve Kurban Bayramı öncesinde de 3.000 TL olmak üzere toplam 6.000 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA 5.000 TL'LİK SEYYANEN ZAM KAPIDA

Üstelik emekliler için yeni sürpriz açıklamalarda gelmeye devam ediyor. Emekli maaşlarına 5.000 TL'lik yeni bir seyyanen zam kapıda. Yerel seçimler öncesi emeklinin tepkisini göze alamayan hükümetin hazırlık yapmaya başladığı konuşuluyor. En geç 10 Mart tarihinde emekli maaşlarına yapılacak olan seyyanen zammın kabul edilmesi ve TBMM'de oylanarak yasalaşması bekleniyor.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİYE YÜZDE 33'LÜK ZAM HESABI ÇIKTI

SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için her yıl 2 defa zam yapılıyor. Emekli maaşları 6 ayda bir güncellenirken Temmuz ayında maaşlara bir artış daha gelecek. Emekliler şimdiden Temmuz ayı zam hesaplamalarını yapmaya başladı. Açıklanan ilk enflasyon verileri doğrultusunda Temmuz ayında emekli maaşlarına refah payı hariç %33'lük bir artış bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı refah Payı ile birlikte bu zam oranının daha da yüksek olacağı tahmin ediliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ 5.000 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Emekliye bir sürpriz haber daha var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde açıkladığı Bayram ikramiyesinde bir ilave zaman daha olacağı konuşuluyor. Milyonlarca emekli bu konuda haber bekliyor. Gündeme gelen son iddialara göre emekli bayram ikramiyesi 5000 TL'ye kadar yükselecek. Çünkü yerel seçimler öncesi hükümet emeklilerin tepkisini çekmek istemiyor. O sebeple emekliye istediği verilecek ve bayram ikramiyesi zammı bir kez daha arttırılacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.