Emekliler hemen e-Devlet'ten kontrol etsin! Tespit edilirse maaşları kesilecek

Uzmanlardan gelen uyarılar üzerine birçok emeklinin maaşlarında kesinti olacağı duyuruldu. SGK müfettilerinin denetimleriyle beraber milyonlar e devletlerinden kontrollere başladı.

Yayınlanma:
Emekliler hemen e-Devlet'ten kontrol etsin! Tespit edilirse maaşları kesilecek

Teknoloji gün geçtikçe gelişmeye devam ederken SGK, yapay zeka devreye girmesiyle beraber 17 milyon emekli incelemeye alındı. Usulsüz şekilde emekli olanlar ve sahte boşanma yollarıyla dul maaşı almaya çalışan kişilerin takibe alındığı bilgisi paylaşıldı. İncelemer sonucunda ise en büyük usulsüzlük ise malulen emeklilik durumlarında yaşandığı gözlemlendi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA KESİNTİ
Usulsüzlük cezaları için değişimler yapılırken malulen emeklilik, dul maaşı alan kişiler tarafından yakın takibe alındı. İncelemelerle beraber usulsüzlük tespit edilmesiyle beraber emekli maaşlarına kesinti uygulanarak geriye dönük ödemelerin alınacağı belirtildi.

maaslarda-kesinti-664223.jpg

Sahte boşanmalar haksız dul maaşları hesaplara aktarılırken peş peşe gelen şikayetlerle beraber incelemeler başlatıldı. Maaşların derhal kesileceği ve yasal faizlerle beraber geri alınacağı bilgisi verildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.