Emekliler sonunda oh çekti! 1500 TL nakit fatura yardımı için tarih verildi

Emekli vatandaşlar için müjdeli haber duyuruldu. Belirtilen fatura artık ücretsiz olacak ve ayrıca her emekliye 1.500 Türk Lirası nakit destek sağlanacak.

Yayınlanma:
Emekliler sonunda oh çekti! 1500 TL nakit fatura yardımı için tarih verildi

Emeklilik maaşlarına ek zam umudu içinde olanlar için gelişmeler sürüyor. Henüz zam konusunda somut bir adım atılmamışken, ‘Emekli Kart’ sistemi gündeme geldi.

Bu kart, en az emekli aylığına sahip kişilere yönelik olup, uygulama belediyeler tarafından uygulanmaya başlanıyor.

Gaziantep Belediyesi, emekliler için ‘Emekli Kartı’ programını ilk başlatan oldu. Gaziantep’teki bu yeni uygulama, CHP tarafından da benzer bir girişimle karşılandı. CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, göreve başlar başlamaz emeklilere yönelik projelerini paylaştı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, emekliler ‘Emekli Kart’ kullanarak belediye bünyesindeki restoranlarda ve sosyal alanlarda indirimlerden faydalanabilecekler. Aynı zamanda su faturalarında da indirim uygulanacak. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Cemil Tugay, görevi aldığında ‘Emekli Kart’ programını başlatacaklarını ifade etti. Gazeteci İpek Özbey ile yaptığı röportajda, İzmir’de yaşayan emekli sayısının yaklaşık 1 milyon 200 bin olduğunu, bunların 578 bininin 65 yaşın üzerinde olduğunu belirtti.

emekli maaşı

EMEKLİLERE 1.500 TEL DESTEK YAPILACAK

Emeklilerin maddi zorluklarını dikkate alarak Tugay, onlara yardımcı olmak amacıyla bir dayanışma kartı sunacaklarını duyurdu.

Özellikle 65 yaş üstü ve emekli maaşı ile geçinmek zorunda olan kişilere odaklanan Tugay, bu bireylere kira, fatura ve gıda alışverişlerinde kullanılmak üzere 1000 ile 1500 Türk Lirası arasında mali destek sağlayacaklarını belirtti.

CHP İzmir adayı Tugay, su faturalarında ilk 4 metreküp için ücret alınmayacağını ve 4 metreküpü aşan kullanımlarda faturanın yarısının indirimli olacağını belirtti. Göreve başlar başlamaz bu uygulamayı hayata geçireceğini vurguladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.