Emeklilere kulis bilgisi verildi! Meclis onay mührünü basıyor: Zam için flaş tarih

SGK’nın deneyimli üst düzey yetkilisi İsa Karakaş, emeklilik maaşlarına yapılacak olan ekstra zammın bekleyişine dair önemli bir demeç verdi.

Yayınlanma:
Emeklilere kulis bilgisi verildi! Meclis onay mührünü basıyor: Zam için flaş tarih

Bu nedenle, emeklilere her iki bayramda toplam 6 bin TL ikramiye ödenecek. Emekliler, hem ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağını hem de ek zam alıp almayacaklarını merak ediyorlar. SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, emeklilerin merak ettiği konuları TGRT Haber’de yanıtladı. Karakaş, emekli ikramiyelerinin ödeme takvimine ilişkin bilgiler verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekliler için belirlediği bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi netleşmeye başladı. Farklı sosyal güvenlik kuruluşlarına bağlı emeklilerin, homojen bir grup olmadığı ve her birinin farklı ödeme günleri bulunduğu biliniyor. İşte bu çerçevede, SSK emeklileri için ödemelerin 2 Nisan’da başlayacağı duyuruldu. Ödeme günleri 17, 18, 19 ve 20’si olan SSK emeklileri, ayın ilk günlerinde ikramiyelerini alacaklar. Takip eden günlerde ise Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için de ödemeler yapılacak. İkramiye ödemelerinin tüm detayları ve emeklilerin merak ettiği diğer sorular, SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş tarafından TGRT Haber’de açıklandı.

emekliye ikramiye

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN?

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşları için bir ödeme takvimi hazırlıyor. Farklı emekli gruplarına göre yapılacak ödemelere dair ayrıntılar şu şekilde;

"Şimdi Sosyal Güvenlik Kurumu bununla ilgili takvim çalışmalarına başladı. Dolayısıyla biz hepimiz biliyoruz ki emekliler homojen değil, SSK'lılar var, Bağkurlular var. Emekli sandığına tabii olanlar var.

Şimdi hemen şunu söyleyebiliriz, 2 Nisan'da SSK'lılara ödenmeye başlanacak. Biliyorsun emeklerin bir ödeme günleri var. Ödeme günleri ne zaman başlıyor? Yani ödeme günü 17 ve 18'inde olanlar ile 19 ve 20'sinde olan SSK'lar 2 Nisan günü alacak.

Ertesi gün kalan SSK'lar alacak. Dolayısıyla 4 Nisan'a geldiğimiz zaman Bağkurlular alacak ve 5 Nisan'a geldiğimiz zaman emekli sandığına tabi olan memur emeklerinin ikramiyesini almalarını bekliyoruz."

EMEKLİLER İÇİN SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI

Karakaş, genel maaş artışı konusunda da yorum yaparak, şu noktalara değindi:

"Şimdi bu hafta gerçekten kritik bir hafta. Yani şu anda artık umudumuzu bu hafta sonuna kadar korumamız lazım. Bu hafta sonuna kadar her an her şey olabilir. Bizim ümidimiz var. Çünkü daha önceki seçimlere de bakıyoruz. Durumlara göre bakıyoruz. Özellikle bu hafta gelecek olan anket sonuçları çok önemli."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.