Enes Kanter'e Romanya Havalimanında şok: Gözaltına alındı

NBA!da basketbol oynayan FETÖ'cü Enes KAnter, pasaportunun iptal edilmesi nedeniyle Romanya Havalimanında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Kanter 5-6 saat alıkonulduktan sonra serbest bırakıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Enes Kanter'e Romanya Havalimanında şok: Gözaltına alındı

Amerikan Basketbol Ligi’nde basketbol hayatına devam ede Türk asıllı FETÖ’cü Enes Kanter’e Romanya’da şok. Kanter, alınan son dakika bilgilerine göre Romanya’da polis tarafından gözaltına alındı.

Kanter sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı paylaşımında Romanya’da alıkonulduğunu ve pasaportunun iptal edildiğini açıkladı. Bu durum üzerine Romanya polisi tarafından5-6 saat gözaltında tutulan Enes Kanter, daha sonra ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Enes Kanter, Londraya gidecek olan uçağa yönlendirild..

FETÖ’ye yakınlığı ve elebaşı Fethullah Gülen’e olan yakınlığı ile bilinen Enes Kanter’in sosyalm medya hesaplarına Türkiye’den erişilemiyor.

Enes Kanter sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında “Burada Türkiye tarafından pasaportumun iptal edildiğini söylediler. 4 saattir beni burada iki polis tarafından tutuyorlar.” ifadelerini kullandı. Kanter pasaportunun iptal edilme gerekçesi olarak “politik görüşlerinin” etkisi olduğunu ifade etti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözler sarf etti.

Soyadını Gülen Olarak Değiştirdi

Akademisyen olan babası, KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra FETÖ ile bir bağlantısının olmadığını ifade etmişti. Ayrıca Enes Kanter’in babası oğluna açık çağrıda bulunarak evlatlıktan reddettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Enes Kanter, Twitter’da soyadını ‘Gülen’ olarak değiştirmişti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, kamu haberlerinden, sıcak gelişmelerden, politika haberlerinden, dünya haberlerinden, kültür sanat haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.