Erken Emeklilik Kapıda: Bu 5 Şartı Sağlayanlar Anında Emekli Olacak!

Erken emeklilik için yeni fırsat. Yaş beklemeden emekli olmak isteyenlere adeta gün doğdu. Bu 5 şartı taşıyanlara erken emeklilik altın tepside sunuluyor.

Yayınlanma:
Erken Emeklilik Kapıda: Bu 5 Şartı Sağlayanlar Anında Emekli Olacak!

Erken Emeklilik Kapıda: Bu 5 Şartı Sağlayanlar Anında Emekli Olacak! - Erken emeklilik bazı özel şartlara bağlı olarak elde edilebiliyor. Bildiğiniz üzere Sosyal Güvenlik mevzuatı doğrultusunda belirli Şartları yerine getirerek emekli olmak mümkün. Sigorta başlangıç tarihi, prim gün sayısı ve yaş şartı emeklilikte belirleyici kurallar oluyor. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı istisnai durumlarda erken emeklilik hakkını elde etmekte mümkün oluyor. Son dönemlerde erken emeklilik için çok araştırılan fırsatlardan biri malulen emeklilik. Malulen emekli olabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Ayrıca En az 10 yıl süreyle sigortalı olarak çalışmış olma şartı da aranıyor.

Malulen emekli olma şartları, Türkiye'deki milyonlarca çalışanın gündeminde. Erken emeklilik hakkı olarak bilinen sağlık durumundan emeklilik belirli şartlar doğrultusunda veriliyor. Malulen emekli olabilmek için özellikle aranan 5 şartı yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlar arasında 10 yıl sigortalılık süresini doldurmakta yer alıyor. Peki malulen emeklilik şartları neler? Kimler malulen emekli olabilir? Erken emeklilik bekleyenler için altın tepside fırsat geldi. Malulen yani sağlık durumundan emeklilik için detaylar haberimizde…

PRİM GÜN SAYISI VE ÇALIŞMA SÜRESİ

Sağlık durumundan emekli olmak isteyen vatandaşların herhangi bir sigorta sistemine tabi olması gerekiyor. Yani SSK bağ-kur ya da 4C’li olarak en az 10 yıl süreyle çalışmış olanlar ve 1800 gün primi tamamlamış olanlar malulen emeklilik için hak sahibi oluyor.

EN AZ %60 İŞ GÜCÜ KAYBI

Malulen emeklilik için diğer bir şart ise sağlık durumu oluyor. En az %60 iş gücü kaybını Çalışma hayatı sırasında yaşayanlar ve bunu da bir sağlık raporu ile belgeleyenler malulen emeklilik için dilekçe verebiliyor.

MESLEK HASTALIĞI YA DA İŞ KAZASI GEÇİRMİŞ OLMAK

Malulen emekli olabilmek için meslek hastalığı ya da iş kazası geçirmiş olmak gerekiyor. Bu durumu ispatlayan bireyler malulen emeklilik hakkı kazanabiliyor. Bu durumun ispatlanması için de tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık raporu talep ediliyor.

MALULLÜK RAPORUNUN %40 OLMASI ŞARTI

Yine bireylerin %40 ve üzeri malullük raporuna sahip olmaları halinde de sağlık durumundan yani malulen emeklilik hakkından yararlanması mümkün oluyor. %40 malullük raporunu sağlayan kişiler yaş şartına tabi tutulmuyor.

PRİM GÜN SAYISI ŞARTI

Malulen emeklilik için herhangi bir yaş şartı bulunmuyor. Ancak bireylerin malulen emeklilik başvurusu yapabilmesi için yukarıda belirlenen şartlara uygun olması gerekiyor. Yani 1800 gün prim sayısını doldurmak aynı zamanda 10 yıllık sigortalılık süresini tamamlamak ve tam teşekküllü bir hastaneden iş gücünü %60 ve üstü oranında kaybettiğine dair rapor almak aranan önemli şartlar arasında yer alıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.