EYT'lilerin ilk maaşını alacakları tarih belli oldu!

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaparak EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı tarihi duyurdu.Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını...

Yayınlanma:
EYT'lilerin ilk maaşını alacakları tarih belli oldu!

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaparak EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı tarihi duyurdu.

Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını belirterek, ''Mart'ta EYT'liler maaşlarını alacak.'' açıklamasında bulundu. Bugünden itibaren artık gözler Meclis'e çevrildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı'na sunulması merakla bekleniyor. Binlerce EYT'liyi ilgilendiren konuyla ilgili son açıklama AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi.

Muhammed Emin Akbaşoğlu, bakanlığın ilgili teknik çalışmayı tamamlamasının ardından düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine yönelik çalışmaların halen sürdüğünü ifade etti.  

Akbaş, "Bu bir süreç. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclise sunacağız" dedi, ancak Meclis Genel Kurulu takvimine işaret ederek net bir tarih vermedi. Akbaş, yalnızca Mart ayına işaret ederek EYT'lilerin mart ayını beklemesini istedi.

EYT maaşları ne kadar olacak?

Her bir EYT'linin emekli aylıkları prim gün sayısı ve çalışma süresine bağlı olarak değişik gösteriyor. Bunun öğrenmek için e-Devlet üzerinden ''Ne kadar emekli aylığı alırım'' şeklinde bir sorgulama yapabilir ve çıkan sonuçlarda emekli aylık miktarınızı öğrenebilirsiniz. Ancak, sistemin net maaş bilgisini söylemediğini de belirtmekte fayda var. 

EYT kimleri kapsıyor?

Yıllar sonra çözüme kavuşan EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

EYT teklifi henüz bir yasalaşma sürecinde olduğu nedeniyle şu anda yapılan hiçbir müracaat işleme alınmıyor. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.