HAK İş'ten Taşerona Kadro Sınavı ile İlgili Flaş Açıklama: "Formalite Olacak"

HAK İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro için yapılacak sınava değindi. Sınavın formaliteden ibaret olduğunu söyleyen Arslan, üye sayılarının da artacağını söyledi.

Yayınlanma:
HAK İş'ten Taşerona Kadro Sınavı ile İlgili Flaş Açıklama: "Formalite Olacak"

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan taşerona kadro sınavı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Arslan, taşerona kadro sınavıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sınavla ilgili bakanımızın söylediği tamamen formalitenin yerine getirilmesi çalışmasıdır. Gerçekten sınava tabi tutulması söz konusu değildir"

Meydan Okumadır

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Mahmut Arslan, taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. KHK ile düzenleme hakkında açıklamalarda Başkan Arslan, "KHK, küreselleşmenin ortaya çıkardığı süresel sermayenin bütün dünyayı köye dönüştürdüğü, küreselleşmenin doğal sonucu gibi dayatılan kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi, devletin küçültülmesi, kamu hizmetlerinin özel sektör eliyle sürdürülmesi yalanına karşı, Türkiye'nin bir meydan okumasıdır. Gelişmiş batı ülkelerindeki uygulamalarına, IMF'ye, Dünya Bankası'na karşı meydan okumadır. Artık Türkiye, kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde taşeron uygulamasını yasaklamıştır. Bu düzenleme çalışma hayatında yapılmış en büyük reformdur"ifadelerine yer verdi.

Arslan ayrıca KHK ile kamuda 400 bin, yerel yönetimlerde 450 bin yeni işçi profili söz konusu olduğunu kaydetti.

Kadro Kapsamına Alınmayanlar

Açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HAK İş genel Başkanı Mahmut Arslan, KHK kapsamına alınmayan işçiler ile ilgili, "Kitlerin dahil edilmesi umudumuzdu ama maalesef 50 bine yakın arkadaşımız dahil edilmedi. Bundan sonra da kapsam dışı kalan arkadaşlarımızın dahil edilmesi konusundaki çabalarımızı sürdüreceğiz" açıklamalarda bulundu.

Sınav

Taşerona kadro sürecinde işçilerin gireceği sınav konusuna da değinen Arslan, bunun tamamen bir formalite olduğunu dile getirerek, "Sınavla ilgili bakanımızın söylediği tamamen formalitenin yerine getirilmesi çalışmasıdır. Gerçekten sınava tabi tutulması söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Başvurular

Taşerona kadro ile ilgili başvurular hakkında da bilgi veren Arslan, "KHK 24 Aralık'ta yayınlandı ama bunun yürürlüğe girmesi 2 Ocak 2018'de başlayacak ve o tarihten itibaren başvurular alınacak" diye belirtti.

Üye Sayısı Artacak mı?

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KHK sonrası sendikanın üye sayısının nasıl etkileneceğine ilişkin soruya, "Sendikalarımıza başvuran işçi sayılarında ciddi bir artış oldu. KHK ile bu hızın daha da artacağını düşünüyoruz. İşçileri sendikalarda mücadeleye davet ediyoruz" cevabını verdi.

Personelleri Kadroya Alınacak Kurumlara gitmek için TIKLAYIN

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taşerona kadroda son haberler için TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.