İflas Haberi Doları Vurdu!

Gece saatlerinde sert dalgalanan dolar kuru, yakından takip edilen konuların başında yer alıyor. ABD bankaların iflası piyasalardaki dengeyi sarstı!

Yayınlanma:
İflas Haberi Doları Vurdu!

ABD’deki bankaların iflas haberi döviz kurlarında da ciddi dalgalanmaların yaşanmasına neden oldu. Dolar ve Euro düşüşe geçerken, altında yeniden toparlanarak yükseliş görüldü. Altındaki yükselişin başlamasıyla iflas eden bankalar altının yolunu tuttu.

Ülkemizde bir yandan seçimle ilgili hareketli bir süreç sürmeye devam ederken, ABD’den peş peşe bankalarla ilgili gelen iflas haberi piyasaları alt üst etmeye neden oldu. Bir anda ani çıkış yapan altın değerini yeniden bulmaya başlarken, dolar ve Euro’da değer kaybetti.

Dolar Kurunda İbre Yeniden Terse Döndü

Dolar kurunda ibre yeniden terse dönmeye başladı. Hızlı şekilde yükselişe geçen dolar, ters köşeye sıkıştı. En son dolar 19 TL bandında ulaşan rakamı, bankaların peş peşe gelen iflas haberleri sonrasında bozguna uğradı. Ellerinde doları olan iş adamları, altının hızlı düşüşü sonrasında uzmanlardan gelecek açıklamaları beklemeye başladı. Dolar ve Euro’daki güncel son durumun nasıl olduğuna baktığımız zaman doların bu gün alış fiyatı 18.94 olurken, satış 18.97’de kaldı.

Dolar yatırımı yapmak isteyenler tarafından sıkça sorgulanan sorulardan biri de 20 TL olacak mı sorusu olurken, uzmanlara göre yaza doğru 35 TL’ye gelme durumu bile söz konusu. Dolar döviz piyasa uzmanları tarafından doların şimdiye kadar görülmemiş en yüksek bandına gelme durumu olabileceği söyleniyor.

Dolara Seçim Etkisi

Dolar döviz kuru değerini belirleyecek etkenlerden biri de şüphesiz merakla beklenen seçim denebilir. Seçimin dolarak ciddi manada etki etme durumu söz konusu olabilir. Bu sebepten dolayı yatırımcılar4 tarafından piyasa takibi sürekli olarak yapılırken, daha ne kadar yükseğe çıkacak olduğuna dair sorgulamalar yapılmaya devam ediliyor. Cumhur ya da Millet ittifakından hangisi kazanırsa dolarda ne gibi durum yaşanır sorgulanan konulardan biri. Fakat uzman döviz piyasa analisti olan Selçuk Geçere’e göre Millet İttifakının seçimi kazanması, piyasadaki dengelerin çok büyük şekilde değişime uğramaya başlamasına neden olabilir. Özellikle dolarda ciddi değişim rüzgarları olabileceği söyleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.