İki koşulu sağlayan annelere 1500 TL'lik yardım! O tarihten sonra başvurana ödenecek

Türkiye’nin çeşitli yerel yönetimleri, mart ayı içerisinde halka sağlanacak yardımlar konusunda bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyorlar.

Yayınlanma:
İki koşulu sağlayan annelere 1500 TL'lik yardım! O tarihten sonra başvurana ödenecek

Türkiye genelindeki ailelere ve bireylere yönelik sosyal yardım programları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mart ayı süresince yürütüldü. Bakanlık, aile destek paketleri, evde bakım ücretleri ve yaşlılık ile engellilik ödeneklerini dağıttıktan sonra, ekonomik zorluklarla karşılaşan öğrenci bulunan düşük gelirli ailelere mali destek sağlamak amacıyla yaklaşık 5330 TL tutarında sosyal ve ekonomik yardım yapılacağını duyurdu. Bu yardımlardan faydalanan vatandaşlar, bakanlığın web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla yapılan güncellemeleri dikkatle izliyor. Aynı zamanda, yerel belediyeler de bu yardım paketleri hakkında vatandaşları bilgilendirme görevini üstleniyorlar.

BELEDİYELERDEN KADINLARA DESTEK

Belediyeler, vatandaşlara yardım etme çabalarını sürdürürken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni annelere tek seferlik 1500 TL ve her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi kadınlara 1000 TL yardım yapılacağını duyurdu. Bursa’nın her bir ilçesinde kurulan aile yaşam destek merkezleri ile ilgili olarak Başkan Aktaş, vatandaşlara bilgi sağlamaya devam ediyor. Aktaş açıklamasında,

"Bünyesinde yer alan kurs merkezlerinden, fitnes salonlarına, psikolog, pedagog, diyetisyen desteklerine, atölyelerden çocuk etkinlik alanlarına kadar geniş bir yelpazede ailelerimizin birçok ihtiyacına cevap veren, aile yapısını güçlendirmeye katkı sunan aile yaşam destek merkezlerini şehrin dört bir tarafına kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

destek ödemesi

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER YARDIM BAKANLIĞI 2024 YARDIM PROGRAMI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik finansal destek programlarına ilişkin bilgilendirme yapılmasının yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanındaki diğer belediyeler de kendi destek projeleri hakkında önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunacaklarını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım çalışmaları da incelenmekte olup, bakanlık genelde sosyal yardım ödemelerini ayın ortasında gerçekleştirdiğinden, mart ayının bu döneminde ödemeler tamamlandı. Evde bakım, yaşlılık ve engellilik maaşları ile aile destek paketi ödemeleri yapılmış olup, sosyal ve ekonomik destek ödemelerine dair resmi bir duyuru henüz yapılmamıştır. Aile destek paketi ödemelerinin gerçekleşmesi halinde, ilgili yeni duyuruların kısa süre içinde yapılması beklenmektedir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.