İngiltere Resmen Alarma Geçti! Buzdolabı Sizi Gözetliyor Olabilir Mi?

Makale, Çin'in buzdolapları ve diğer akıllı ev aletlerini kullanan insanları gizlice dinleme yeteneğine sahip olduğunu iddia ediyor. Yönetime Pekin hakkında tavsiyelerde bulunan eski bir diplomat olan Charles Parton, rapora "Artık...

Yayınlanma:
İngiltere Resmen Alarma Geçti! Buzdolabı Sizi Gözetliyor Olabilir Mi?

Makale, Çin'in buzdolapları ve diğer akıllı ev aletlerini kullanan insanları gizlice dinleme yeteneğine sahip olduğunu iddia ediyor. Yönetime Pekin hakkında tavsiyelerde bulunan eski bir diplomat olan Charles Parton, rapora "Artık kalkma zamanı. Çin yapımı modüller mümkün olan en kısa sürede tedarik zincirlerinden çıkarılmalıdır" sözleriyle başlıyor.

Buzdolabı Sizi Gözetliyor Olabilir Mi?

Makale, Çin'in akıllı buzdolapları ve bir uygulama tarafından çalıştırılabilecek diğer ev ekipmanlarını kullanan insanları gözetleme yeteneğine sahip olduğunu iddia ediyor. Çinli işletmelerin otomobillerde ve ev aletlerinde bulunan mikroçipleri hükümeti endişelendirdi.

Bakan Otomobillerinde Mikroçip Bulundu

Birleşik Krallık Güvenlik Servisi, bu ayın başlarında hükümete ait otomobilleri inceledi. Çok sayıda demonte otomobilde, çeşitli bileşenlerin içine gizlenmiş mikroçipler keşfedildi. Telegraph gazetesinin haberine göre Çin, bu mikroçipleri kullanarak Başbakanından en alttaki sivile kadar herkesi takip edebiliyordu.

Pazarın %54'ünde Faaliyet Sahibi

Rapor, üç şirketin, Quectel, Fibocom ve China Mobile'ın akıllı cihazlar için küresel pazarın %54'ünü kontrol ettiğini iddia ediyor. Üç devasa şirket, tıpkı ülkedeki diğer tüm işletmeler gibi, talep üzerine verilerini hükümete sağlamak zorundadır. Sonuç olarak Pekin yönetiminin çok geniş bir kitlesi var. Quectel, Fibocom ve China Mobile müşterileri arasında Dell, Lenovo, HP'nin yanı sıra Intel ve Tesla gibi büyük şirketler de bulunmaktadır.

Aklınıza Gelebilecek Tüm Ürün Piyasalarında Aktifler

Dailymail gazetesinin haberine göre bu mikroçipler dizüstü bilgisayarlarda, sesle etkinleştirilen hoparlörlerde, akıllı saatlerde, akıllı enerji sayaçlarında, kapı zili kameralarında, polis vücut kameralarında, ATM'lerde, otomobillerde ve hatta jakuzilerde de yer alıyor.

Hükümet Geç Olmadan Harekete Geçmeli

Washington merkezli danışmanlık şirketi Observe, Orientate, Decide, Act (OODA) tarafından yayınlanan bir raporda, İngiltere hükümetinin çok geç olmadan bir şeyler yapması gerektiği belirtildi. 2020 yılında gelen benzer bir uyarı sonrası casusluk korkusuyla Huawei teknolojisinin 2027'ye kadar İngiltere'nin mobil altyapısından kaldırılacağı açıklanmıştı. Hükümet geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile Huawei markalı ekipmanları 5G ağlarından çıkarmak için şirketlere verdiği son tarihi 31 Aralık 2023'e ötelemişti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.