İş Bankasından Sevindiren Haber: Depremzedelerin Borcunu Silecek

Depremzedeler, çaresiz günler geçirirken finans sektöründe de yüz güldüren gelişmeler gelmeye devam ediyor. İş Bankası depremzedelerin borcunu silme kararı aldı.

Yayınlanma:
İş Bankasından Sevindiren Haber: Depremzedelerin Borcunu Silecek

İş Bankasından mutlu edecek bir hamle geldi. Depremzedelerin yaşadıkları zorlu dönemi biraz daha hafifletmek gayesinde olan İş Bankası depremzedelerin borcunu silme kararı aldı. İş Bankasından depremzedeler ile ilgili olarak mutlu edecek güzel bir gelişmeye daha imza atarak, borçlarını silmesi de mutlu etmeye sebep oldu.

Yoğun bir sabır döneminden geçmiş olduğumuz şu günlerde İş Bankasından da yüz güldürmeye neden olacak bir destek geldi. İş Bankası sevindiren haberi verirken, depremzedelerin borcunu tamamen silecek. Üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak isteyen İş Bankası, yeni kararlarıyla duyurularını yapmaya devam ediyor.

İş Bankası Depremzedelerin Borcunu Silme Kararı Aldı!

Deprem olayından sonra İş Bankası tarafından yeni bir karar alındı. Deprem kalıntılarını temizleme uğraşında olan pek çok kuruluş gibi İş Bankası da depremzedeler için güzel bir projeye imza atacak. Öyle ki yapılan açıklamada İş Bankasının tüm deprem mağduru olan müşterilerinin borçlarını silme kararı almış olduğunu duyurdu.

İş Bankası aynı zamanda AFAD’a 1 Milyar TL bağış yaparken, deprem konutlarına yönelik tam tamına 1 milyar 750 milyon TL finansal destek çözümü de sağlamaya başlayacak. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Adıyaman gibi depremden etkilenen yerler için finansal destek sağlayacak olduğunu açıkladı. Bu sayede banka tarafından yapılan finansal destek sayesinde deprem kalıntılarının bir nebze de olsa iyileştirilmesi sağlanmaya başlanmış olacak.

‘’Bu Zor Günleri El Ele Atlatacağız’’

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olan Hakan Aran, ülke olarak yaşanan deprem felaketlerinden sonra derin bir keder içerisinde kalındığını, fakat yaşanan bu acının el ele atlatılacağını söyledi. Aran, depremin yaşanmış olduğu ilk günden bu yana omuz omuza dayanışma içerisinde olmanın ne kadar güçlü olduğumuzun bir kez daha görülmesine neden oldu dedi. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, İş Bankası olarak tüm finansal desteğin sunulacak olduğunu belirtti. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek, enkaz altındaki vatandaşların kurtarılmasına yardımcı olabilmek umuduyla tüm çözümler sunmaya devam edildiğine vvurgu yaptı. Aynı zamanda İş Bankasının da bu zorlu geçen süreçte elini taşın altına koyarak gerekli tüm maddi ve manevi desteği vermiş olduğunu söyledi. Özellikle AFAD desteğinin yanı sıra bir yandan da depremzedelerin İş Bankasındaki ait olan borçlarının silineceğine dair de açıklamalara yer verdi.

İş Bankasından 1 Milyar TL Bağış Geldi!

Ülkemiz ağır bir deprem vakası altından çıkmaya çalışırken, şu günlerde gelecek desteklere ihtiyaç bir hayli fazla. Bu sebepten dolayıdır ki gelecek yardım kampanyaları son derece önemli oluyor. İş Bankası tarafından yapılan yardım miktarının ne kadar olduğuna dair bakıldığı zaman 1 Milyar TL bağış geldiğini söylemek mümkün.

Afetzedeşere yönelik yardımlar yapılmaya devam edilirken, İş Bankası da bu yardımların içerisinde yer almaya başlayacak. İş Bankası tarafından alınan karar doğrultusunda Afet ve Acil Durum Yönetmeliğine de tam bir milyar TL bağış yapma kararı alınmış oldu.

Kredilerde Faizsiz Öteleme Olacak!

İş banlası tarafından devreye girecek bir başka önemli gelişmelerden biri de kredilerde faizsiz ötelemenin ön plana çıkacak olması denebilir. Ağır hasara uğramış olan yerlerde banka tarafından alınan yeni bir kararla faizsiz öteleme yapılacak olduğu bilgisi verildi. Afet bölgesindeki tüm zor durumda kalan vatandaşlara yönelik faizsiz bir ödeme olanağı da sunmaya başlanmış olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.