İtalya'da Yüzünde Peçe İle Belediye Binasına Giren Müslüman Kadına 4 Ay Hapis Cezası

İtalya'da Müslüman bir Arnavut kadına, Belediye binasına peçe ile girmesinden dolayı 4 ay hapis cezası verildi. İşte olayın detayları.

Yayınlanma:
İtalya'da Yüzünde Peçe İle Belediye Binasına Giren Müslüman Kadına 4 Ay Hapis Cezası

İtalya'da Müslüman bir kadın, Belediye binasına yüzü peçe ile örtülü şekilde girdi. Müslüman kadının bu durumunu fark eden yetkililer, kadın hakkında şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında ise kadına 4 ay hapis cezası verildi. Kadına verilen bu ceza, daha sonrasında 30 bin Euro para cezasına çevrildi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, adı açıklanmayan ve 40 yaşında olduğu belirtilen Arnavut asıllı bir kadın, geçen ay San Vito al Tagliamento kasabasının belediye meclisinde oğluyla birlikte bir toplantıya katıldı. Arnavut kökenli kadın toplantıda, İslam inancına uygun kıyafetleri ve yüzünü örten peçesiyle bulundu.

1975 yılında alınan bir karara dayanan ve yüzü tamamen gizleyen giysilerin kamu binalarında yasaklanmasına ilişkin yasayı dayanak olarak gösteren San Vito al Tagliamento Belediye Başkanı Antonio De Biseglie de kadına, yüzünü açması konusunda uyarıda bulundu.

Belediye Başkanı, peçesini çıkarmamakta ısrar eden kadın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

2000 yılından beri Venedik yakınlarındaki Pordenone kentinde yaşayan ve 2 yıldır da İtalyan vatandaşlığı bulunan kadın, önce 4 ay hapse mahkum edildi. Ancak bu ceza daha sonra 30 bin euro para cezasına dönüştürüldü.

"Askanews" haber ajansı, böyle bir cezanın İtalya'da ilk kez verilmiş olabileceğine dikkat çekti.

Peçe Takmak Benim Hakkım ve Tercihim

Aldığı cezanın ardından "Messaggero Veneto" gazetesine konuşan söz konusu kadın, “Peçe takmak benim tercihim ve hakkım, ancak bizler Batılıyız ve aşırılık yanlısı değiliz. Bu nedenle yasalara saygı duyuyoruzö dedi.

Bu olayın, oğlunun da üyesi olduğu belediyenin gençlik meclisindeki bir toplantıda yaşandığını anlatan kadın, “İtalyan yasalarına uydum ve binaya girişte, sadece kimlik kontrolü sırasında yüzümü görevliler görmek istediğinde peçemi çıkardım. Toplantı sırasında belediye başkanı bana "Salonda, geleneklerimize uygun giyinmeyen bir kadın var" diyerek, ya yüzümdeki peçeyi çıkarmamı ya da salonu terk etmemi istediö diye konuştu.

Bu cezanın dayandırıldığı yasa, motosiklet kaskı ve yüzü örten tüm diğer giysilerin de geçerli bir gerekçe bildirmeden kamu binalarında kullanımının güvenlik açısından yasaklanmasını öngörüyor.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.