İtalyan Basınından Maç Yorumu: Napoli Harakiri Yaptı

Önceki gün oynanan ve temsilcimiz Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan maçın ardından İtalyan basını Napoli'yi yerden yere vururken, Beşiktaş ve Şenol Güneş hakkında övgü dolu sözler yazdı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İtalyan Basınından Maç Yorumu: Napoli Harakiri Yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, önceki gece deplasmanda karşılaştığı İtalyan devi Napoli'yi 3-2 yenerek tarihi bir zafere imza attı.

İtalya'nın Napoli kentinde oynanan karşılaşmada Beşiktaş adeta 12 kişiye karşı oynadı. Hakenib hatalı kararları nedeniyle zor bir galibiyet alan Beşiktaş, gruptaki puanını 5'e çıkartarak, gruptan çıkma adına büyük bir adım attı.

Beşiktaş'ın önceki gün oynanan karşılaşmadan galip ayrılması, İtalyan basınında geniş yer buldu. Çizme basını, Napoli'yi yerden yere vururken, Beşiktaş ve Şenol Güneş hakkında övgü dolu sözler yazdı. Napoli'nin bireysel hatalarına ve savunma zaafına büyük eleştiride bulunan basın, penaltının kaçırılmasını da ağır bir şekilde eleştirdi. İtalyan basını, Beşiktaş'ın defans hattına da övgüler yağdırdı.

La Gazetta dello Sport

İtalya'da en çok satılan spor gazetesi olan La Gazetta dello Sport, Napoli'nin hezimetini 'Cose Turche (Türk Şeyleri)' sürmanşeti ile verdi ve gecenin Napoli adına 'kara bir gece' olduğunu söyledi.  Beşiktaş savunmasının odun gibi sağlam olduğunu söyleyen gazete, Napoli'nin savunmasını da, hazırlık maçına çıkan bir takımın savunması gibi olduğunu yazdı.

Beşiktaş'a 7 Puan, Napoli'ye 5 Puan

Takımların performanslarına göre puanlama veren gazete, Beşiktaş'a on üzerinden 7 puan verirken, Napoli'ye de 5 puan layık gördü. Aynı şekilde teknik direktörlere de puan veren gazete, Şenol Güneş'e 7 puan verirken, İtalyan takımın çalıştırıcısına da 5 puan verdi. Maçın adamı ise Aboubakar seçildi ve bu oyuncuya on üzerinden 7.5 puan verildi.

Corriere dello Sport

Bir diğer spor gazetesi Corriere dello Sport ise haberi 'Kabus Napoli' başlığı ile servis etti. Napoli'nin defansının hatalı olduğunu yazan gazete, Napoli'ye Türklerin çarptığını yazdı. Öte yandan gazete, hakemin penaltı kararlarını doğru bir şekilde verdiğini belirtti.

Tuttosport

Bir diğer spor gazetesi Tuttosport haberi, 'Napoli bir kabus' başlığı ile ilk sayfadan verdi. Haberin detaylarında ise Napoli'nin Harakiri yaptığını belirten gazete, İtalyanlar için kara bir gece olduğunu da vurguladı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.