Japon Sinema Dergisinin 4. Sayısı Okurla Buluştu

Japon kültürü ve sineması üzerine düşünen, yazan ve çizen arkadaşları bir çatı altında topla amacıyla projeler üreten Japon Sineması Platformu'nun çıkarmış olduğu Japon Sinema E-Dergisinin 4. Sayısı okurlarla buluştu.

Yayınlanma:
Japon Sinema Dergisinin 4. Sayısı Okurla Buluştu

Japon Sinema E-Dergisinin 4. sayısının ‘‘Sinema Dosyasında’’ Japon Sinemasında adından söz ettirmiş yönetmen Seijun Suzuki’yi, yine Ozu’nun Noriko Üçlemesi filmlerinin Japon dişil yüzü Setsuko Hara’yı ve Japon sinemasında önemli işlere imza atmış Japon film-yapım stüdyoları ele alınıyor. Klasik dönem konularına ek olarak bir arada kalmışlık hikâyesi olarak Hirokazu Koreeda’nın ‘‘Like Father Like Son’’ filmini, Japon animasyonun işleyen lokomotifi Hayao Miyazaki’yi konu alan Düşlerin ve Deliliğin Krallığı belgeselini ve komedi tutkunlarına özel 6 film tanıtımına yer veriyor.

Japon Sinema E-Dergisi Sayı 4

‘‘Japon Kültürü Dosyasında’’ samurayların 4 önemli motifini, Japonya’nın birbirinden korkunç şehir efsanelerini, Japonya’da beden dili hareketleri ve Japonya’daki J-Pop sanatçılarından Faky müzik grubuna ışık tutuyor.

Dergide, ‘‘Anime-Manga Dosyasında’’ animelerdeki samuray öğretisi konulu 4 anime serisine ve animelerdeki Japon kadınlarının nasıl temsil edildiği sorusuna yanıt aranıyor. Japon çizgi romanına can veren 6 mangakaya, animede kendine has uslübü oluşturmuş Gen Urobuchi’ye yer verirken bunlara ek olarak Kyuubi efsanesinin animelerdeki temsiline, Japonya’nın görsel romanlarına, otakuların cenneti Nakano Broadway’e yer veriyor.

Japon kültür etkinliklerden haberdar olmak isteyen okurlar da bu ay Origami ve Sumi-e Sergisi’nin, Erciyes Üniversitesi Japon Kültür Günleri ve 10. Uluslararası Manga Ödülleri Yarışmasının duyurusunu yapıyor..

Dergi Linki: Japon E dergi Okumak için tıklayınız

Haberi Gönderen: Gökhan Kuloğlu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.