Kamu bankaları 30.000 TL'ye onay verdi! Emekli, çalışan herkese ödenecek

Türkiye’deki nakit ihtiyacı çeken bireyler, genellikle finansal çözüm olarak bankalara yöneliyor. Bankaların sunduğu kredi seçenekleri, pek çok kişiye nakit erişimi sunarken, bu olanakların belirli bir maliyeti de bulunuyor.

Yayınlanma:
Kamu bankaları 30.000 TL'ye onay verdi! Emekli, çalışan herkese ödenecek

Türkiye’de likidite sıkıntısı çeken vatandaşlar, genellikle finansal destek için bankalara müracaat ediyor. Bankaların düzenlediği kredi kampanyaları aracılığıyla sunulan nakit olanakları, her ne kadar yardımcı olsa da, bunun bir bedeli olduğu unutulmamalıdır. Bu bedeller banka politikalarına göre farklılık gösterirken, ihtiyaç kredisi kullanacak bireyler, bu maliyetleri detaylı bir şekilde inceleyerek, kendi bütçelerine ve bankaların sunduğu şartlara uygun olanı tercih etmektedirler.

Devlet bankalarından kredi almayı düşünen vatandaşlar, bankaların belirlemiş olduğu genel ihtiyaç kredisi şartlarına riayet etmek zorundadır. Bu şartlarda son dönemde herhangi bir güncelleme olmamıştır. Hem kamu hem de özel sektör bankaları, ihtiyaç kredilerini en çok 36 ay vade seçeneği ile sunmaktadır.

kredi

Ziraat Bankası tarafından sunulan 30 bin TL tutarındaki ihtiyaç kredisinin 36 aylık vade seçeneği ile aylık ödeme miktarı 2.286 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu kredi paketinin yıllık toplam maliyet oranı ise %125 olarak hesaplanmaktadır.

Vakıfbank’tan 30.000 TL tutarında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşteriler, aylık %5,44 faiz oranı ile finansman sağlayabiliyorlar. 36 ay vade ile anlaşan kredi kullanıcıları, bankaya her ay 2.319 TL ödeme yapıyorlar. Bu kredinin toplam geri ödeme tutarı 83.512 TL’ye ulaşırken, yıllık maliyet oranı %128 olarak hesaplanıyor.

Halkbank tarafından sunulan ihtiyaç kredisi seçenekleri arasında, aylık %5,45 faiz oranıyla verilen 30.000 TL tutarındaki kredi dikkat çekiyor. Bu kredi için 36 aylık vade seçeneğiyle yapılan hesaplamalarda, aylık ödeme miktarı 2.323 TL olarak belirlenmiş ve kredinin toplam geri ödeme tutarı 83.632 TL olarak hesaplanmıştır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.