Katar'a ardı ardına şok: Ürdün Katar merkezli El Jazeera kanalını kapattı

Katar'a ardı ardına şoklar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ürdün'de diplomatik yaptırımlara gitti. İşte son durum.

Yayınlanma:
Katar'a ardı ardına şok: Ürdün Katar merkezli El Jazeera kanalını kapattı

Körfez karışmaya devam ediyor. Katar'a ardı ardına şoklar geliyor. Geçtiğimiz gün Suudi Arabistan dahil 5 ülkenin diplomatik ilişkileri askıya alması sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Suudi Arabistan’ın ardından Ürdün de Katar merkezli yayın yapan Al Jazeera televizyon kanalının Amman ofisini kapattı.

Ürdün ayrıca Katar ile diplomatik ilişkilerini asgari seviyeye indirme yönünde karar da aldığını dünya kamuoyuna bildirdi.

Körfez ülkelerinin , "terörizm ve aşırılıklardan korunmak" gerekçesiyle Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı almasından sonra bir dizi körfez ülkesi havayolu şirketi de Katar’a olan uçuşlarını durdurmuştu.

Putin Katar Emiri ile Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Tamim bin Hamad es Sani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde uluslararası sorunları görüşerek, Rusya’nın kriz durumlarının diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Kremlin’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, telefon konuşmasında ticari, ekonomik ve yatırım alanları başta olmak üzere Rusya ve Katar’ın işbirliğinin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Nisan ayında gerçekleşen ikili hükümetler arası komisyon toplantısının sonuçları olumlu değerlendirildi. Aynı zamanda uluslararası sorunlara da değinildi. Vladimir Putin, Rusya’nın kriz durumlarının siyasi ve diplomatik yollarla diyalog kurarak çözülmesinden yana olduğunu bir kez daha belirtti.” denildi.

Son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.